Както и при всеки друг супермодел, голяма част от живота на Наоми Кембъл преминава в път. Но за нея това не е досадно и уморително, а по-скоро приятно преживяване, от което има нужда. 

Има обаче една неизменна част от пътуването със самолет, която никак не се нрави на Наоми. Но това не я кара да избягва полетите, а дори напротив - създала си е стриктна рутина, с която успя да изненада всички.

Оказва се, че Кембъл си е чист гермофоб - човек, който има фобия от бактерии. А те са в изобилие на борда на самолета. Ако и ние изпадаме в паника от идеята да милиони бактерии, които са навсякъде около нас, можем да почерпим опит от канала на модела в YouTube.

Снимка 434382

Източник: YouTube

Именно там Наоми публикува своя начин на пътуване със самолет. От видеото разбираме, че най-важните неща, без които не се качва на борда, са хирургическа маска за устата и носа, еднократни ръкавици и антибактериални кърпички.

Първото нещо, което Кембъл прави, преди да заемем мястото си в първа класа, е да дезинфекцира всяка повърхност, до която може да се докосне. След като си е сложила ръкавиците, разбира се.

Когато приключи със своя ритуал за чистота, тя слага специално покривало на седалката и маската на лицето, за да се почувства напълно предпазена от всички невидими опасности.

Наоми Кембъл, Vogue Великобритания и липсата на самочувствие и нехаресването на тялото

Наоми Кембъл се съблече за Vogue Великобритания

На 49 години и толкова секси

За мнозина нещо подобно може да изглежда налудничаво и прекалено, но Наоми е категорична, че това е нейното здраве и не я интересува дали хората ще я помислят за луда.