Изпратихме лятото, сложихме край към този момент на всички почивки, отпуски, почивни дни и прочие, и сега сме готови да се впуснем в красивото и неповторимо ежедневие на есента. Въпреки непредвидимите и чести промени в прогнозите за времето, този сезон си остава като един от най-подходящите, ако искаме да водим някакъв активен начин на живот. Защо? Защото утрините са прекрасно свежи точно като за един по-дълъг джогинг например, а денят вече няма да ни изморява със своята тежка топлина. И всичко това означава, че ние може изцяло да се отдадем на много спортни забави и различни физически упражнения. Точно това ще се опитаме да разгледам тук, като ще споделим няколко подходящи физически идейки, напълно изпълними в идния есенен уикенд.

Покоряване на планинските върхове

Ако времето този уикенд се окаже наистина хубаво, с повече слънце и тук-там някое друго облаче, то една разтоварваща разходка в планината може да се окаже най-правилното решение за нас, особено ако искаме да започнем свежо и активно през този приказен сезон. Есенната природа с нейните жълто-кафяви нюанси и прохладният въздух на балкана могат да ни подействат така ободрително, както и да ни заредят с много позитивна енергия. И все пак, ако времето се окаже леко дъждовно или начумерено, ние не трябва изобщо да униваме. Просто трябва да разполагаме с подходящата екипировка и подготовка за тези условия, като така отново може да се насладим на незабравимия чар на този сезон. Някои хора даже предпочитат времето да бъде именно такова, за да могат да усетят истинската същност на есента.

Все още не е късно за една волейболна игра

Ако това лято не сме успели да практикуваме този любим спорт, все още не е късно да го направим. Волейболът предлага страхотни възможности да раздвижим всички мускули на тялото си, а същността на тази дисциплина се състои в това да бъдем колективни и да играем с голяма доза концентрация. Разбира се, винаги има вариант да поиграем - не е нужно да събираме пълен отбор или да играем в специална зала; подходящи условия за игра може да пригодим и само като разпъната мрежа и очертаем игрище, например. И точно това е хубавото на този спорт - почти винаги може да му се насладим, без значение къде се намираме.

А колко е важно според вас да водим активен начин на живот? Според нас доста. Същото споделят и от Lidl, които като дългогодишен партньор на Българската федерация по волейбол вярват в активния начин на живот и връзката му с качествената храна, която ни дава енергия. Включването на пресни и свежи продукти в есенното ни меню е една страхотна идея, с която полезно и тонизиращо да го разнообразим. А такива може да открием във всички магазини на Lidl в страната, като веригата проверява предлаганите над 120 вида плодове и зеленчуци за над 700 различни вида остатъци от пестициди. По този начин активният ни начин на живот ще бъде подкрепен от качествена и свежа храна с доказано качество и свежест.

Спорт на закрито

Ако изтеглим късата клечка и цялото ни свободно време се окаже съобразено с лошото и дъждовно време на есента, то винаги може да намерим и някакъв вариант за активни физически разтоварвания с няколко спортни часа на закрито. Такива могат да бъдат тенисът на корт и футболът в закрити помещения, както и скуошът, плуването, тенисът на маса и още много други. И въпреки своя капризен и претенциозен нрав, есента всъщност се оказва един доста сполучлив сезон, в който ние да започнем своя нов активен начин живот. Така че какво още чакаме? Да започваме!