Автомобилите са един от най-скъпите луксозни стоки. Колко и странно да звучи, има алкохолни напитки, които струват дори повече от нов скъп автомобил. NewsWireNGR събират няколко такива примера за най-скъпите алкохолни напитки в света, като някои от тях са толкова скъпи, че цената им е достатъчна за закупуване на седем автомобила Rolls-Royce и осем Ferrari-та.

Консумация на алкохол, България и кои са страните в Европа, където се пие най-много

В кои страни се пие най-много алкохол

И къде е България в статистиката

10. Diamond Jubilee от Johnnie Walker - 200 хиляди долара

Diamond Jubilee е уиски, направено в чест на 60-ата годишнина на кралица Елизабет II на трона. Налично е в Сингапур и струва цели 200 хиляди долара.

9. Macallan Lalique Scotch - 464 хиляди долара

Редкият скоч отлежава от подправени с шери дъбови бъчви от Испания. Учудващо, но цялата печалба от продажбата му се насочва към "осигуряване на безопасна питейна вода". Една наистина благородна кауза.

8. 1945 Romanée-Conti - 558 хиляди долара

Бутилката вино от 750 мл на Romanée-Conti достига до впечатляваща цена от около 558 000 долара. Romanée-Conti от 1945 г. продължава да се слави с отличните си вина. Те идват от спокойния град Вон Романе, известен с грандиозните си лозя.

Що се отнася до скъпия им лукзозен продукт, той е от реколтата еднорог, която стои в основата на виното Romanée-Conti. То е произведено в лимитирана серия от 600 бутилки. И накрая, но не по значение. безупречното съхранение за повече от 78 години си заслужава инвестицията в него, ако разполагаме с тези пари.

7. Mendis Coconut Brandy - 1 милион долара

Това прекрасно бренди се дестилира от нектара на кокосовите цветя и отлежава две години в буре от специално дърво. С финия аромат на кокос, бутилката, струваща 1 милион долара, е номерирана и заверена от основателя на дестилерията.

6. Diva Vodka - 1 милион долара

Diva Vodka се прави с естествена изворна вода, след което се дестилира три пъти, преди да бъде филтрирана през скъпоценни камъни и диаманти. Ако това не ни се струва достатъчно луксозно, струва си да кажем, че водката се налива в бутилката, инкрустирана с кристали Swarovski. Така наречената "процедура за пречистване, базирана на диаманти" до голяма степен обяснява цената от 1 милион щатски долара.

5. Russo-Baltique Vodka - 1.35 милиона доларa

Бутилките се предлагат в уникален дизайн на ретро автомобили, а капакът на всяка бутилка е направен от 24-каратово злато с инкрустирани диаманти.

4. Henri IV Dudognon Heritage Cognac Grande Champagne - 2 милиона долара

Конякът отлежава над 100 години и е наречен "ДНК на коняка". Освен това бутилката е потопена в 24-каратово жълто злато и стерлингова платина, което й дава цената от 2 милиона щатски долара. Към това прибавяме и 6500 диаманта. Бутилката е произведена от Ley .925, който създава и най-скъпата текила в света.

3. Tequila Ley 925 - 3.5 милиона долара

И като стана дума, ето я и нея - най-скъпата текила в света. Съобщава се, че тази толкова скъпа и уникална текила все още не е продадена. Производителите твърдят, че има 6400 различни диаманта върху бутилката, за да помогне за подобряване на вкуса на текилата. Как точно, не ни е много ясно, но бихме опитали с удоволствие една чашка.

2. Billionaire Vodka - 3.7 милиона долара

Водка Billionaire, с мото на марката "Добре е да си крал", произвежда алкохолни напитки изцяло ръчно и изцяло по заявка. Всяка бутилка е направена по строго секретна руска рецепта и се произвежда в малки микропартиди, за да се гарантира ексклузивност. Всяка бутилка е покрита с 3000 диаманта и кристали Swarovski и е проектирана от Леон Вере.

Cocoroco, Everclear, Mariënburg и 7 алкохолни напитки с над 90% алкохолно съдържание

Напитките с над 90 % съдържание на алкохол

Вкус, който те изгаря (буквално)

1. Isabella Islay Whisky - 6.2 милиона долара

Уискито Isabella Islay е покрито с 8500 диаманта, почти 300 рубина и е изработено от еквивалента на две кюлчета бяло злато, покриващи фин английски кристален декантер. Всяка отделна бутилка Isabella Islay е изработена ръчно според желанията на клиента.