Последните модели на iPhone често търпят критики за това, че са напълно еднакви на външен вид и човек трудно може да ги различи. Все пак, за какво да си купуваш нов смартфон, ако изглежда по същия начин като стария и никой не може да разбере, че си дал толкова пари... 

iPhone SE 4 без дисплей на Samsung - защо корейците отказаха на Apple

За 5 долара по-малко - когато Samsung откаже на Apple

Кой е печелившият в тази ситуация

Докато едни мислят по този начин, а други не се вълнуват толкова от дизайна, колкото от хардуерните характеристики и производителността, всички се чудим с какво ново ще ни изненада iPhone 16 през септември, както повелява традицията при Apple.

Наскоро се заговори, че вероятно модулът на камерите на гърба на смартфона ще изглежда доста по-различно, отколкото в предишните модели. Появиха се и няколко варианта, които обаче няма да получават официално потвърждение до световната премиера.

А сега технологични блогъри твърдят, че iPhone 16 вероятно ще дойде с още една промяна във външния вид, която да го отличава от предходните модели. В случая става дума за покритието на рамката.

Тази промяна идва след като при iPhone 15 тя за пръв път бе от алуминий, а не от неръждаема стомана, което повлия и на теглото на устройството, сваляйки няколко грама. Според източници, цитирани от Phone Arena, за новия модел Apple вероятно ще използват нова технология, която да позволи блестящ завършек на титаниевата рамка, с което ще се промени и цялостната визия на корпуса.

iPhone 16 и ще се промени ли дизайнът на смартфона

Ще се промени ли дизайнът на iPhone

Време е за нещо ново

Новото покритие ще е също толкова устойчиво на драскотини, както и това на досегашните модели. И докато тази промяна ще бъде по-осезаема за тези, които не използват кейсове за своя iPhone, от 9to5Google напомнят и за предположенията, че новите Pro модели ще са с по-голям дисплей и по-големи размери като цяло, което вече ще е по-значителна промяна, също както и въвеждането на нов бутон върху корпуса.