С настъпването на по-хладни дни прибираме фриволните летни дрехи и вадим по-плътни панталони, меки блузи, топли якета. Същото трябва да направим и с парфюмите си - време е да дадем почивка на свежите летни ухания и да се обгърнем с нещо по-уютно.

Обикновено ароматите на есента са с по-силен характер и често включват нотки на подправки и силно ухаещи цветя. Като десетте парфюма за есен 2022, които подбрахме тук

Burberry Her Elixir

Апетитен аромат ни предлагат от британския бранд, както подсказва и вида му. Her Elixir съчетава червени горски плодове с жасмин, сандалово дърво и ванилия.

Gucci Flora Gorgeous Jasmine

Наименованието ни подсказва какво да очакваме от последното ароматно творение на Gucci - много жасмин в комбинация с рози, магнолии и толкова популярния напоследък розов пипер. Плюс флакон, който може да ползваме и за декорация у дома.

Dior J'Adore Parfum D'Eau

Любимата ни елегантна бутилка се завръща в бяло с една композиция без алкохол. J'Adore ни потапя в уханието на букет от бели цветя - жасмин самбак, нероли, орлови нокти и магнолия.

Guerlain Aqua Allegoria Mandarine Basilic

С новия аромат на Guerlain се опитваме да запазим още малко от скъпоценното лято. Изцяло от органични съставки, този аромат съчетава сочна мандарина, листенца босилек и база от сандалово дърво.

Ex Nihilo Santal Calling

Топлината на дървото и мекотата на кашмирен пуловер - усещания, любими и на двата пола. Като унисекс аромата на Ex Nihilo с преобладаващо сандалово дърво и подправъчни аромати на индийско орехче и ванилия.

Maison Francis Kurkdjian 724

Космополитен и мащабен, както обикновено, ароматът на Maison Francis Kurkdjian е и унисекс. Алдехиди, бергамот и сандалово дърво ни пренасят на вълните си в Париж и Ню Йорк.

Hermès Hermessence Violette Volynka

Обичаме унисекс аромати, а Hermes са майстори в тази сфера. Едно от най-новите им ухания съчетава дъхава виолетка и бохемските нотки на кожата, перфектни за по-хладно време, както отбелязват и от Vogue.

Givenchy, Gentleman

Какъв е съвременният джентълмен? Не много по-различен от онзи, който си е представял Юбер дю Живанши. С експресивността на черния пипер, мекотата на лавандулата, пикантността на канела и карамфил, и стабилността на пачули и зрънца тонка.

Maison Margiela Replica, Jazz Club

Джаз клуб - наименованието на този парфюм съвършено предава какво да очакваме от него. Тютюн, ром, кожа и уютното усещане на джаз в късна вечер.

Chanel, Bleu de Chanel

От късно лято към ранна есен и от ден към нощ - класическият Bleu de Chanel е въплъщение на енергичното ежедневие на съвременния мъж. Сред нотките му са грейпфрут, мента, джинджифил, индийско орехче, тамян и кедър.