Дъждовете в последните седмици и последвалото топло време се оказа райско за гъбарите. Независимо дали сами сме си набрали гъбите, или сме ги купили от магазина, пресните не траят много дълго. Кои обаче са начините да ги съхраняваме правилно?

Снимка 528431

Източник: iStock

Според Lifehacker най-лесният начин да се справим с този проблем е, като ги берем или купуваме малко преди консумация. Това обаче невинаги е възможно. Затова най-подходящият начин да ги съхраняваме до максимум седмица, е в хартиен плик.

Найлоновите опаковки създават условия за влага, която води до бързото потъмняване и загниване на гъбите. Хартията позволява циркулацията на въздуха и дори леко да изсъхнат в нея, те остават годни за консумация.

Снимка 504493

Източник: iStock

Друго важно условие е да не ги прибираме в чекмеджето със зеленчуците в хладилника. То е така измислено, че да задържа именно влагата, за да държи свежи плодовете и зеленчуците.