Смартфонът е наш верен приятел в ежедневието и, както често се шегуваме, е станал естествено продължение на ръката ни. Сигурно не се разделяме с него нито за минута, но това е голяма грешка, защото има места, където е по-добре да не бъде нашата любима джажда.

В джоба

Вероятно смятаме, че това е най-логичното място, на което да държим телефона си. Най-лесното може би, но със сигурност не и най-полезното за нас, защото радиацията, която излъчва, е седем пъти по-голяма, отколкото ако го държим в чанта. 

Редовното носене на телефона в джоба на панталоните оказва влияние както на мъжката, така и на женската полова система и уврежда сериозно плодовитостта.

Снимка 440311

Източник: iStock

В леглото

Ако се "приспиваме" със социалните мрежи, също се подлагаме на голям риск. Синята светлина от дисплея възпрепятства производството на хормона на съня мелатонин.

А ако сме свикнали да държим телефона си под възглавницата, затоплянето, което се получава, оказва негативно влияние върху мозъка и неговите функции. Според някои, дори може да предизвика появата на тумор.

В жабката на колата

Това не е особено обичайно място да държим телефона си, но ако имаме този навик, по-добре да се откажем от него. Особено през лятото, когато в жабката температурата е много по-висока, отколкото в купето. А високите градуси са един от най-големите врагове на любимата ни джаджа.

Върху хавлията

Ако не се разделяме със смартфона и на плажа, не е добра идея просто да го хвърлим върху хавлията си. И не само защото някой може лесно да ни го открадне, ако задремем.

Снимка 440312

Източник: iStock

Директната слънчева светлина и високите температури могат буквално да съсипят устройството, а песъчинките - сериозно да надраскат дисплея, пише Reader's Digest.

iPhone 7, Samsung Galaxy S8 и смартфоните, които излъчват опасни нива на радиация

Смартфоните, които излъчват опасна радиация

Apple, Samsung и Motorola са намесени в скандала

В тоалетната

Смартфоните доста успешно замениха вестника като верен приятел в минутите, които прекарваме в тоалетната. Но когато извършваме естествените си нужди с джаджата в ръка, си гарантираме пренасянето на хиляди бактерии. Неслучайно телефонът е един от най-мръсните предмети, до които се докосваме всеки ден.