Няма да е преувеличено, ако кажем, че в последните месеци електрическите тротинетки се превърнаха в истинска мания. Мнозина се сдобиха с по една, а други предпочитат да си ги наемат, за да обикалят из града.

Някои производители на автомобили като BMW, Audi и Mercedes също приставиха своите модели алтернативни двуколесни возила, задвижвани от батерия. Но има една друга марка, която залага не толкова на името, а на бързината.

Dualtron са производителите на най-бързите електрически тротинетки в света. И докато масовите модели развиват скорост от около 25-30 км/ч, тук говорим за тройно, дори четворно повече. Което си е много, дори ако си с кола из града...

Снимка 443894

Източник: Facebook / Weebot

Dualtron Х Rion има максимална скорост от цели 100 км/ч. На пазара се срещат и други модели, с подобни възможности, но тяхното тегло достига до цели 60 кг, което ги прави изключително неудобни.

А иновацията при този модел е изцяло карбоновото тяло, с което теглото се смалява до доста по-приемливите 18 кг. (най-разпространените тротинетки тежат по 13-15).

Снимка 443893

Източник: Facebook / Weebot

Мощността на този звяр на две гуми е 5000 W. С едно зареждане на батерията, която е 80V, могат да се изминат почти 50 км, което всъщност не е толкова много, когато имаш възможността да летиш с 80 или 100.

Снимка 443900

Източник: Dualtron

За да бъде това възможно, производителите залагат на 11-инчови гуми и доста здрави дискови спирачки. Очакването е меко, ускорението е бързо, а адреналинът е гарантиран. Има три режима на работа с различно ограничение на скоростта - Sport, City и Safe.

Снимка 443899

Източник: Dualtron

Скутерът притежава сертификат IPX5+ за водоустойчивост, но е препоръчително да се кара по сухи и равни настилки, за да се избегнат произшествия.

Audi, E-Tron Scooter и електрическата тротинетка за 2000 евро

Най-луксозната електрическа тротинетка

Как да спестим 2000 евро и да я вземем без пари

А и цената, която трябва да платим, за да станем собственици на Dualtron Х Rion, със сигурност ще ни накара да го пазим като очите си - 5700 долара. Да, това си е почти колкото нов автомобил, но усещането е съвсем различно. Рискът също не е за подценяване.