След края на професионалната си кариера повечето спортисти намират най-различни начинания, в които да инвестират парите си.

Така хем правят бизнес, хем се забавляват. Същото е направил и Дидие Дрогба. Бившият нападател на Челси и националния отбор на Кот д'Ивоар заедно с половинката си Габриел Лемер са решили да инвестират в отбор.

Но не футболен или баскетболен, а в такъв, който се състезава в E1 - първият в света шампионат за изцяло електрически състезателни лодки.

Team Drogba, както ще се казва отборът, ще се присъедини към вече обявените отбори. Като най-забележимите от тях са тези на Рафаел Надал и пилотът от F1 Серхио Перес. С присъединяването на Дидие Дробга шампионатът на E1 се сдоби със своя четвърти отбор, а според регламента техният брой е максимум 10.

Отборът на Дрогба не само ще носи неговото име, но и ще се състезава под флага на родината му Кот д'Ивоар. Стартът на E1 беше планиран за тази пролет, но тези планове пропаднаха, като сега надеждите са, че шампионатът ще започне в края на годината, пише Electrek.