Знаете ли, че има европейски град, където халба бира струва по-малко от бутилка вода в Обединеното кралство? Да, наистина. Средната цена на голяма бира в заведение (една пинта или 568 мл) в Обединеното кралство е колосалните 6.09 британски лири, но не е нужно да ходим много далеч, за да пием бира на много достъпна цена.

Кой е най-старият обитаван и до днес град в света

Кой е най-старият обитаван и до днес град в света

Защо е трудно да се даде еднозначен отговор

Дебрецен, град в Северна Унгария, е мястото, където трябва да бъдем, ако сме жадни и имаме ограничен бюджет. Една халба бира в заведение там струва само 89 пенса или около 2 лв. което е най-евтиното в Европа и повече от шест пъти по-евтино от Обединеното кралство, според Metro.

И когато не сме в кръчма, за да пием бира, има много други неща за вършене. Всъщност Дебрецен е дом на обект от световното наследство на ЮНЕСКО.

Снимка 640407

Източник: iStock

Националният парк Hortobagy, който е на север от центъра на града, е огромна площ от равнини и влажни зони и е дом на някои доста впечатляващи диви животни. Щастливите посетители ще видят водни биволи, говеда и коне, яздени от традиционни пастири, известни като Csikós.

Ако не сме фенове на Унгария, но пък ни се пие евтина бира, то има някои други градове в Европа, които можем да посетим. Тенерифе вече е популярен сред британските летовници, а град Пуерто де ла Крус може да очаква още няколко посетители, тъй като те заемат второ място с цена на бира само 1.60 британски лири.

Снимка 640406

Източник: iStock

Следва друга популярна дестинация. Във Фаро в Португалия една бира в заведение струва само 2 британски лири. Идеална за отпиване, когато се наслаждаваме на красивото време и пясъчните плажове на Алгарве.

Сан Себастиан - европейският град, който забранява хотелите

Европейският град, който забранява хотелите

Какво и защо налага тези мерки

И накрая, на четвърто място е хърватската столица Загреб. Разположен в северната част на страната, една голяма бира там ще ни струва само 2.50 британски лири.