Много са факторите, които имат значение, когато избираме хотел за следващото си пътуване. Важно е къде отиваме и защо - дали търсим спокойна и релаксираща почивка, или пък сме се приготвили по цял ден да обикаляме забележителности. В единия случай ще искаме мястото за настаняване да е максимално отдалечено от всичко, а другия - в непосредствена близост.

Passalacqua - какво е да нощуваш в най-добрия хотел в света

Тайните на най-добрия хотел на света

La dolce vita

Е, има и някои хотели, които сами по себе си са забележителности и искаме да посетим точно тях, да се потопим в атмосферата... и да качим някоя и друга снимка в социалните мрежи. Точно такъв е и Burgenstock Hotel and Alpine Spa - един от най-луксозните СПА хотели в Европа, разположен над Фирвалдщетското езеро край швейцарския град Люцерн. Ако сме там, нямаме нужда от нищо друго.

Той попада в списъка със стоте най-добри хотела в света, а междувременно е и сред тези на континента с най-страхотна гледка, която предлага на гостите си. Те могат да наблюдават езерото от височина над 500 метра, да релаксират с тази успокояваща гледка или пък да хапват изискани специалитети на терасата на ресторанта - всичко е по-приятно и незабравимо, когато е съчетано с подобен пейзаж.

До хотела се стига или по вода - той разполага със собствен катамаран, или с хеликоптер. Това го прави истинска крепост на спокойствието, скрита от любопитните погледи. Огромният комплекс е открит още през 1873 г. Сред редовните му посетители са били звезди като Чарли Чаплин, Одри Хепбърн и София Лорен.

Burgenstock Hotel and Alpine Spa разполага с над 300 стаи, разделени в три сгради. А след гледката, СПА услугите със сигурност са второто му най-голямо предимство. Центърът, който предлага огромно разнообразие от услуги за релакс, физическо и психическо възстановяване, е най-големият в Европа. Ползите от процедурите са още по-големи заради чистия въздух и спокойствието, които са царете тук.

В хотела също така се намира още една забележителност - най-високият външен асансьор в Европа, създаден още през 1905 г. От създаването си досега мястото претърпява редица трансформации, но все към по-добро, а безупречната му репутация остава непокътната и редовно се излъсква от поредното височайшо посещение.

От 2008 до 2017 г. комплексът е затворен и претърпява реновация за огромната сума от близо 500 милиона долара, пише Daily Mail.

Вложените пари си личат във всеки сантиметър от хотела, а безспорно най-впечатляващи са стаите на най-горния етаж, които впечатляват с размери, лукс, прозорци от тавана до пода и спираща дъха гледка.

Hoshinoya Nara Prison - 115 години затвор, а скоро - луксозен хотел

115 години затвор, а скоро - луксозен хотел

Едно място в Япония, което си струва да посетим

Нощувките в Burgenstock Hotel and Alpine Spa започват от 625 долара на вечер, а в кралския апартамент достигат до 20 хиляди долара. Но всичко, изброено дотук, както и снимките. ни карат да заключим, че си заслужава всеки долар.