Пътуването винаги е забавно приключение. А още повече, когато е някъде надалеч, извън пределите на родината.

Венеция, входната такса за туристите в града и каква е причината за изискването

Венеция има ново условие за туристите

Ето и кое е то

Оказва се обаче, че често на непознати места важат множество правила и закони, често непонятни и странни за самите нас. Но щом сме решили да пристъпим в чужда територия, е нужно не само да познаваме правилата, но и да ги спазваме.

Така например, в Хърватия е забранено да се хърка на обществени места. Ако човек се изкуши да подремне на някоя пейка в парка (което между другото също е незаконно и дори има глоба за това), трябва да бъде сигурен, че няма да започне да издава характерните, силни звуци.

Снимка 620767

Източник: iStock

А най-неприятното е, хъркането на обществени места е забранено от закона точно в тази красива и топла страна, чийто климат направо "си проси" подремването на открито.

Франция пък, може и да е "клиширана страна" по отношение на романтиката, но ако се опитаме да целунем половинката си на влаков перон в Париж (или на друго място в страната), ще нарушим закона.

А причината е от чисто практично естество - смята, че целувката може да доведе до закъснения. Така че, най-добре е човек да се целува преди пристигането на влака.

Швейцария е страна, която приема неделята за ден за пълна почивка. При това много сериозно.

Снимка 620770

Източник: iStock

Всякакви дейности, които могат да обезпокоят съседите в този ден, са строго забранени. Пускането на прахосмукачката или косенето на тревата е в пълен разрез с правилата.

В Гърция никой не трябва да носи обувки с високи токчета на Акропола. Това със сигурност е разочароващо за модните блогъри, които са склонни да обуват неудобни обувки дори на най-неподходящите места.

Причината е в потенциалните възможни щети, които токчетата могат да нанесат на антиките. Всъщност, те са забранени в много от най-важните древни обекти в страната.

Ако решим да отскочим до Сингапур, който има славата на един от най-чистите градове в света, ще трябва да забравим дъвченето на дъвка. И макар стоматологични и никотинови дъвки да са разрешени в определени случаи, обикновените са строго забранени по искрящите сингапурски улици и обществените места.

Снимка 620768

Източник: iStock

Ако на границата открият, че човек влиза в страната с пакет дъвка, той ще му бъде незабавно конфискуван.

Да паднем случайно на заледена зимна улица в Обединеното кралство е нещо нормално. Но тежко на всеки, който реши да се забавлява, плъзгайки се по леда или снега. Това там е незаконно.

За всеки, който реши да посети Ямайка или някоя друга карибска държава, трябва да е наясно, че не бива да носи каквито и да е камуфлажни дрехи. Защото те са приоритет само на униформените полицаи.

В Дубай пък в никакъв случай не трябва да се целуваме на обществени места. Макар че е лесно е да се увлечем по екзотичната привлекателност на страната, особено ако се впуснем в приключения в красивата пустиня.

Снимка 620766

Източник: iStock

Но публичните целувките са незаконни в Дубай, а дума не може да става да се отиде "по-далеч". Както се казва - да си намерим стая, шеговито пишат от Espresso.

А ако искаме да шофираме в Испания, добре е да сме наясно, че не може да правим това с джапанки или чехли. Причината е, че те могат да се заклещят в педалите и да доведат до инцидент.

Лекси Алфорд - момичето, което на 23 г. вече е обиколило всички държави в света

Момичето, което на 23 г. вече е обиколило всички държави в света

И може да се похвали с рекорд на Гинес

За подобно нещо може да отнесем голяма глоба, в размер на няколкостотин евро, включително и ако сме боси. Затова по-добре е да носим затворени обувки и да дадем тези пари за вкусните испански ястия.