Има места, които ни връщат в детството, където всичко е приказно и безгрижно. И днес попадаме на едно от тях, което всички фенове на Мечо Пух със сигурност ще оценят.

Китай, забранените снимки, Мечо Пух и темите табу в интернет за китайското правителство

Кои са забранените от Китай снимки за публикуване в интернет

Рестрикции по всички канали

Във времена, в които отвсякъде сме атакувани от оферти на различни луксозни хотели с всевъзможни екстри, местенца като това предизвикват особен интерес. И започваме от тук, че можем да си го наемем за нощувка или няколко - стига да се намираме в Източен Съсекс.

Построена в гората, очарователната бърлога е поместена между стволовете на дървета и е проектирана от Ким Реймънд - илюстратора, който е нает от Disney преди повече от 30-години, за да създаде образа на Мечо Пух за анимационни филми.

Той пък черпи вдъхновение от оригиналните илюстрации на Е.Х. Шепърд в книгите за приказния герой. На базата на тях избира какво да напише над входната врата и как да изрисува стените отвътре. А тапетите са по поръчка - с жълъди и райета.

Къщичката наричат Bearbnb, което идва от "bear" ("мечка") и името на сайта за резервации, на който можем да си направим една и за тук. Идеята за създаването й е 95-та годишнина от издаването на първите книги за пухкавото мече, което много обича мед.

Всичко е максимално автентично, още преди да сме влезли в този малък, приказен свят. А в него си има някои правила, които задължително трябва да спазваме. Тук например е строго забранено за лилави слончета като това, което често се явяваше насън на Мечо Пух.

Бърлогата има достатъчно място, за да приюти четирима - едно двойно и две висящи от тавана легла, които се намират в една от стаите. А правилата на къщата насърчават нейните гости към "много дрямки".

Можем да похапнем нещо малко или да пийнем чай на малките масичка и столчета, а за по-обилно похапване има обособена външна зона за пикник. Банята и тоалетната са външни, на няколко крачки разстояние, и са оборудвани с всичко необходимо, предава Daily Mail.

Фрида Кало, „Синята къща“, Диего Ривера и виртуланият тур в дома на прочутата художничка

Добре дшли в дома на Фрида Кало

Но онлайн

Що се отнася до домашни любимци, само Ру, Тигъра и Йори имат привилегията да пренощуват в къщичката на Мечо Пух - освен самият той, разбира се.

Има и още две правила, които трябва да спазваме стриктно - да си държим ръцете далеч от бурканчетата с мед и да играем на играта Poohsticks, която за пръв път се появява в книгата The House at Pooh Corner от 1928 г. А от днес, 20 септември, можем вече да си направим и резервация.