Не искаме дори и да си представяме последната една година, ако го нямаше Netflix с всичките му оригинални продукции и сериали. Не всички обаче са фенове на стрийминг платформата - на едно място на Земята буквално искат да я прогонят.

Снимка 527780

Източник: iStock

Става дума за Байрън Бей - идилично градче в Австралия с разкошен плаж, арт кафенета и магазинчета и рай за почитателите на сърфа. Хиляди местни са подписали петиция, която призовава за бойкот на нова продукция на Netflix.

Става дума за риалитито Byron Baes, което да се концентрира върху живота на успешните инфлуенсъри и как го постигат. Жителите на Байрън Бей обаче не желаят да позволят градчето им да стане снимачна площадка за подобно нещо, нито да загубят спокойствието си покрай това.

"Това е мултинационална компания, която иска да експлоатира името на града и града ни, докато местната общност не желае това. Не може да дойдат и да ни ползват като стока," казва Бен Гордън пред ВВС. Той е музикант и собственик на кафене в Байрън Бей.

Снимка 527782

Източник: iStock

Гордън е част от хората от тукашния бизнес, които нямат намерение да работят с Netflix и наистина биха бойкотирали продукцията. До момента петицията е подписана от 6 хил. човека, които призовават местната власт да не дава разрешителни за снимките на стрийминг платфорамата. Тепърва ще се види кой ще спечели в тази "битка".