Едва ли за някой е изненада, че вече покойната кралица Елизабет Втора изживя дългия си живот, спазвайки здравословен хранителен режим. И това, което тя обича да яде всеки ден, не се променя много през последните 60 години.

Кралица Елизабет Втора, менюто ѝ и какво включва то на закуска, обяд и вечеря

Как да започнем деня си като кралица Елизабет

Какво яде кралицата сутрин, обед и вечер

Едно от тези ястия са бърканите яйца за закуска. И макар да си мислим, че знаем всички тънкости, за да станат яйцата пухкави и вкусни, се оказва, че в яйцата на кралицата присъстват няколко тайни съставки, които им придават наистина невероятен вкус.

От Reader's Digest научаваме, че Елизабет Втора е хапвала своите бъркани яйца с лимонова кора и индийско орехче.

Снимка 561516

Източник: GettyImages

Когато кралицата е искала храна, пълна с протеини за закуска, нейният готвач ѝ прави три органични яйца и супена лъжица мляко. Разбива ги добре, преди да изсипе сместа в загрят тиган на слаб огън със супена лъжица масло.

Бъркани яйца и как да си приготвим перфектните вкъщи, според съветите на някои професионални готвачи

Тайните на перфектните бъркани яйца

Като истински професионалисти

Доброто разбиване, млякото, маслото и слабият огън са важни стъпки, за да останат яйцата пухкави и да се избегнат бучки. Точно преди да стегнат напълно, готвачът добавя около една чаена лъжичка лимонова кора и щипка индийско орехче. Когато са готови, ги гарнира с черен пипер и див лук, и ги поднася на Нейно Величество.