Летният сезон изобилства от аромати и вкусове. И все още се носим на вълната на сочните коктейлни привкуси на лятото с тази рецепта за кафе, която идва директно от Канарските острови. Там, където лятото никога не си тръгва.
Коктейлът с кафе и ликьор, създаден на остров Тенерифе и наричан от местните "баракито", е изключително подходящ за този период от годината, тъй като комбинира вкуса на мляко и канела, които са тематично уханни.
Коктейлът обикновено се сервира като десерт след хранене, но не бихме осъдили никого, ако заложи на сутрешна консумация.
Ето и какво ни трябва:
- 40 мл горещо мляко
- Горещо кафе на вкус
- 30 мл Licor 43 (ликьор с цитрус, ванилия и подправки)
- ½ ч.л. канела
Добре е да спазваме тази последователност, за да разделим всеки слой от следващия. За допълнителен вкус можем да добавим и лъжица бита сметана.
С такова кафе ще ни е лятно чак до следващия юни.