Да работиш откъдето си пожелаеш е свобода, която стана възможна по-масово вследствие на пандемията. Тогава доста хора установиха, че не е нужно да си в офис, за да си свършиш работата. А някои от тях останаха дигитални номади и занапред.

Мостар - средновековният град в близост до България, който е и от най-евтините в Европа

Средновековният град в близост до България, който е и от най-евтините в Европа

Има много причини да искаме да го посетим

Лятото пък предоставя чудесна възможност на всеки, чиято работа го позволява, да работи от дестинация по негов избор.

Тя трябва да предлага едновременно евтино настаняване и храна, но и чудесно време. А тази комбинация е достъпна на Балканите в изобилие.

Снимка 669002

Източник: iStock

Будва в Черна гора е перфектният избор, ако търсим море. Защото сме на Адриатическото крайбрежие, прочуто със страхотните си плажове. Във времето, свободно от работа, може да отскочим още до Котор, пещерите на плажа Галия и дори планинския масив Дурмитор.

Снимка 669000

Източник: iStock

Банско е друга препоръчана дестинация за дигиталните номади според потребителите на Reddit. Те изтъкват като негово предимство близостта до столицата София, невероятната Пирин планина с чистата си природа, както и многобройните фестивали в града през лятото. Да не забравяме и чудесната местна кухня.

Снимка 669003

Източник: iStock

Вкусната и евтина храна е сред плюсовете на Охрид, който също намира своите фенове сред дигиталните номади. Според тях юли и август са идеални за отсядане в северномакедонския град, който се слави още с нощен живот, добър интернет и фолклорни фестивали.