На 12 септември Apple ще представи серията iPhone 15 в събитие под надслов "Страст към чудесата" (Wonderlust) в Apple Park.

Apple iPhone 15 и ще бъдат ли цветни кабелите за зареждане

iPhone 15 може да е с цветни USB-C кабели за зареждане

Какви цветове подготвя Аpple

Това обяви самата компания в уебсайта си, като и изпълнителният директор Тим Кук побърза да пусне пост в Х.

Събитието ще може да се гледа на живо на apple.com, като се очаква то да започне в 19 ч. българско време.

Освен iPhone 15, по време на Wonderlust компанията се очаква да представи и новите си смарт часовници, сред които очакваме да видим и второ поколение на премиум модела Apple Watch Ultra.

Цялата гама iPhone 15 вероятно ще има USB-C портове, както и по-тънки рамки, по-меки ъгли и по-големи модули на камерата.

Стандартните модели вероятно ще се придържат към цените от миналата година, но премиум вариантите може да са с до 200 долара по-скъпи.

Снимка 629216

Източник: Technizo

Phone 15 Pro и Pro Max ще имат титаниеви ръбове съответно да са с около 8% по-леки от регулярните модели.

Очакваме също така да видим нов 3-нанометров чипсет поне в Pro моделите, като цялата линия ще се предлага в нови и разнообразни цветове.

Една от атрактивните промени за обмислящите покупка на нов iPhone вероятно ще е вмъкването на Dynamic Island дори в по-евтините iPhone 15 и iPhone 15 Plus.

Apple iPhone 15 и защо да изчакаме излизането на iPhone 16

Защо да не си купим iPhone 15

Може би е добра идея да изчакаме

Според съобщението на компанията първите доставки ще стартират на 22 септември, но според по-ранни данни е възможно Pro вариантите да закъснеят и да се появят през октомври.