Всеобщото очакване е, че предстоящата серия iPhone 15 ще е първата, която ще идва с USB-C кабел за зареждане, след като ЕС прие закон за задължително преминаване към този стандарт.

Apple iPhone 15 и защо да изчакаме излизането на iPhone 16

Защо да не си купим iPhone 15

Може би е добра идея да изчакаме

Много възможно е това да не е единствената промяна, засягаща кабелите, ако съдим по наскоро появили се в X (Twitter) снимки.

Популярният в тех средите профиул MajinBuOfficial сподели изображения на цветни кабели за зареждане, за които се твърди, че са именно предназначени за iPhone 15.

Снимка 631083

Източник: Twitter / MajinBuOfficial

Majin обаче заяви, че снимките са намерени онлайн и не може да се проследи източникът, така че легитимността им е съмнителна.

След това обаче колекционерът на прототипи на Apple Kosutami също сподели подобни изображения на USB-C кабели, но само в черен цвят този път.

Това, което тези постове ни съобщават, е, че Apple може би е подготвила различни цветови вариации на кабелите, които съответстват на цветовете, в които ще се предлагат моделите от серията iPhone 15.

Снимка 631084

Източник: Twitter / KosutamiSan

Има общо пет цветови варианта: виолетов, бебешко-син, розов и жълт, които се доставят с лъскава бяла пластмасова обвивка в края и черен USB-C кабел със съответстваща черна обвивка.

По-важното обаче е, че изглежда USB-C кабелите от серията iPhone 15 са плетени, което трябва да ги направи много по-издръжливи от предишните.

iPhone 15 Pro и за какво ще служи новият бутон в смартфона

За какво ще служи новият бутон в iPhone 15 Pro

Интересна промяна от Apple

Надяваме се, че това бележи края на скандално крехките кабели за зареждане на Apple, които измъчваха собствениците на iPhone от години.