Сгъваемите смартфони вече са доста разпространени и нишата продължава да се развива главоломно, но един от най-големите играчи на пазара, Apple, продължава да не разполага с подобно устройство в портфолиото си.

Samsung, DSCC и рекордните продажби на сгъваеми смартфони

Сгъваемите смартфони бележат нови рекорди

Все повече хора ги избират

От доста време се говори, че компанията предвижда да пусне сгъваем телефон и таблет, а наскоро научихме, че партньорите й в това начинание вече правят ходове, за да се подготвят за производството на новите устройства.

Samsung Display, един от най-големите доставчици на Apple, пренарежда своите бизнес екипи в подготовка за сгъваеми iPhone и iPad, пише The Elec.

Снимка 627742

Източник: Samsung

Според доклад на изданието Samsung Display наскоро е "извършила реорганизация, която се фокусира върху възможностите на компанията да отговори на сгъваемите устройства на Apple".

Докладът обяснява, че Samsung Display "в момента е далеч пред своите конкуренти", що се отнася до търговията с OLED дисплеи за смартфони, но търси "нов двигател за растеж" и вярва, че сгъваемите устройства ще бъдат точно това.

По същество Samsung Display иска да вземе наученото от производството на сгъваеми дисплеи за устройства на Samsung и да се подготви за бъдещи поръчки от Apple за iPhone и iPad.

Снимка 627653

Източник: Samsung

Но дори докато Samsung Display подготвя операциите си за сгъваем iPhone или iPad, все още ни делят поне две години от действителното навлизане на Apple на пазара на сгъваеми устройства.

Анализаторът на дисплеите Рос Йънг прогнозира, че Apple няма да пусне какъвто и да е сгъваем продукт най-рано до 2025 г.

Какви са планове на Samsung за Galaxy Z Flip серията

Има ли повод за притеснение за следващия Galaxy Z Flip

Има ли повод за притеснение

Йънг също съобщава, че Apple е започнала да разработва 20.5-инчов сгъваем лаптоп, който ще е част от новото й портфолио от сгъваеми джаджи.