Както добре знаем, ние сме това, което ядем. Или пък е по-скоро вече време да променим поговорката, за да стане: "Ние сме това, което пием"? Тъкмо в това се опитват да ни убедят потребителите на TikTok.

Зеленолистните зеленчуци, сезонните плодове и енергията, с която ни зареждат през април

Кои плодове и зеленчуци да ядем през април

И защо сезонните храни са важни

Много от тях отскоро хвалят напитка, за която казват, че подобрява състоянието на кожата им и оказва благоприятно въздействие на чревната функция.

Все добри за здравето ни ефекти, които е съвсем естествено да се стремим да постигнем. Иска ни се и да можем, а категоричната статистика на TikTok е повод да се окуражим.

@munch.with.momo Let’s see if Aloe Vera juice helps me with my acne and psoriasis! Thank you for the tip @bria lemirande! #acne #psorasis #aloeverajuice #aloevera #acnetreatment ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show

Тук е моментът да уточним, че въпросната напитка е сокът от алое вера. А видеата с него имат впечатляващите над 23 милиона показвания.

А как ли се стига до това главозамайващо число?

Американката Бриа Лемиранде е сред първите, които споделят мнението си за сока от алое. И видеото й от 15 март става едно от най-гледаните - само в няколко секунди тя разказва за ефекта, който наблюдава след седмица и половина пиене на малко количество (около 30 мл) два пъти на ден.

@brialem

aloe vera juice for skin and gut health 11/10

♬ original sound - bria lemirande

Тя забелязва, че кожата й "се е подобрила значително много", а храносмилането й "никога не е било по-добро". За Allure пък добавя също, че усеща кожата си "по-сияйна, озарена и по-гладка. А след хранене се усещам много по-малко подута".

Акнето, храносмилателната система и как можем да подобрим състоянието на кожата си

Когато акнето не е просто кожен проблем

Какво трябва да предприемем

Така след отзивите на Бриа вълната от видеа, в които потребители в TikTok споделят опита си със сока от алое, се засилва. А ние пък сме на мнение, че особено при храненето, за всяка нова тенденция е добре да се има и по едно наум.