Обединените арабски емирства неведнъж са ни доказвали, че няма невъзможни неща. Там успяват да създадат почти всичко, от което природата ги е лишила, а основната им цел е да привличат туристи. Е, този пък обръщаме внимание на еднa забележителност в Абу Даби, която доби световна популярност.

Принц Уилям, Халифа бин Зайед Ал Нахайян и защо кралица Елизабет изпрати внука си в Абу Даби

Тежката задача, с която кралицата натовари принц Уилям

Време да е поеме и сериозни задължения

Столицата на ОАЕ е разположена на брега на Персийския залив и определено има с какво да впечатли всички, които са решили да я посетят. На час и половина от центъра на Абу Даби се намира приключенският парк Al Ain, който може да се похвали, че е първото място за водни спортове в средния Изток.

Насред пустинята са създадени условия за сърф, рафтинг и каякинг, което е повече от впечатляващо. Тук естествени реки няма, валежите са рядкост, а средните температури приближава 50°C. Но в страната на изкуствените плажове, сняг и дъжд, не е толкова голяма изненада осъщественият проект за изкуствена река с дължина 1.2 км.

Снимка 626564

Източник: Facebook / Al Ain Adventure

За целта се използват водни ресурси от друго емирство в страната - Ras Al Khaimah. Морската вода се доставя от цели 300 км, след което преминава сложен и стриктен процес на обезсоляване, за да покрие световни стандарти.

Снимка 626566

Източник: Facebook / Al Ain Adventure

В целия воден парк на обща стойност над 50 милиона долара във всеки момент се използват милиони литри вода. А след повторното му отваряне в края на миналата година след края на ковид мерките интересът към водните спортове е още по-голям.

Снимка 626563

Източник: Facebook / Al Ain Adventure

И той не е само от страна на любителите на каяка, но и на професионалните спортисти от цял свят, които идват точно тук, в пустинята и на изкуствената река, да тренират за състезания. И това със сигурност е най-голямото признание за Абу Даби, че отново са се справили повече от добре, предава CNN.

Дубай и първият 3D принтиран храм в света

Къде ще е първият 3D принтиран храм в света

Бъдещето е вече тук

В близост до водния парк за приключенци се намира и едно райско място за прохладни разходки - Al Ain Oasis. Тук се е развила цяла екосистема като никъде друга, а методите за градинарство на хиляди години, които се използват, са част от културното наследство на ЮНЕСКО.