Наскоро споделихме кои според нас са сред най-екзотичните плажове в света. И понеже лятната вълна още ни държи (и най-вероятно ще е задълго), помечтахме малко и за пустинята. Както предполагахме, тя също крие великолепни места за вълнуващи почивки, и то сред безкрайните пясъци, в които, стига жаркото слънце да позволява, признаваме, че бихме заровили мечтателно ходила.

Jibei Island Beach, Pink Sand Beach, Turquoise Bay и кои са най- екзотичните плажове в света

Кои са най-екзотичните плажове в света

Размечтахме се

Ето кои от селекцията на Espresso с хотели в пустинята ни се сториха най-екзотични и без двоумене бихме посетили.

Beyond Sossusvlei Desert Lodge, Намибия

Пустинята в Намибия излъчва характерните си спокойствие и тишина, а конкретно този хотел в нея, дава възможност на посетителите да се любуват на спиращи дъха гледки и пейзажи надлъж и нашир.

Разходките пеша са най-добрият начин да се обходят максимално прелестите на пустинната част на Намибия. А в случай че някой предпочита по-щадящ ходилата вариант, може да резервира полет с балон или хеликоптер.

Едва ли е нужно да споменаваме, но все пак да кажем - да се погледа нощното небе със сиянието на неизброимите звезди, е също едно от най-запомнящите се преживявания в пустинята.

Parker Palm Springs, Калифорния, САЩ

Този хотел също е в пустинята, макар и не на толкова откъснато и изолирано кътче като предходния. Parker Palm Springs е райско място за всеки, който иска да изживее културата на спокойствие в Калифорния.

За хотела може да се каже, че има шикозна, цветна и жизнена естетика, която местните обожават. Освен на пясъците, посетителите могат да се радват и на планинските красоти в района.

За по-енергичните хора са предвидени ред забавни активности като басейн, тенис кортове, фитнес и спа. А пък за тези, които предпочитат ефективната почивка, Parker Palm Springs разполага с много хамаци, които само чакат някой удобно да се настани и да си отдъхне в тях.

Hotel Hacienda 1800, Куатросиенегас, Мексико

Куатросиенегас е курорт в Мексико, където е разположен луксозният Hotel Hacienda 1800, който разполага с куп екстри - камини, ботанически градини и, разбира се, и басейн. Но не какъв да е, а с напълно оборудван аква бар.

Колкото и да е луксозен хотелът обаче, той всъщност се отличава най-много с това, че управителите му целят да покажат на гостите красотата на мексиканската пустиня. Предлагат преходи с екскурзовод, по време на които се обхождат най-забележителните гледки. Като междувременно се спира за ефектни снимки.

Nayara Alto Atacama, Чили

Името на хотела подсказва къде се намира той - в пустинята Атакама в Чили. Това е и най-сухото място в света, но Nayara Alto разполага с може би всичко, което бихме могли да искаме от почивка сред пясъците. Традиционна храна, културни обиколки, незабравими нощни гледки към звездите, спа и дори... лами.

Пухкавите животни също са една от местните атракции. Изобилието от предлагани активности едва ли ще остави гостите с много свободно време. Стига да са готови да се впуснат в приключения. И по-скоро насърчаваме тази идея - именно така ще им остане спомен за една незабравима почивка.

Al Maha Desert Resort and Spa, Дубай, ОАЕ

В емирствата има не едно или две екзотични пустинни кътчета, но Al Maha Desert Resort and Spa в Дубай печели симпатии с възможността гостите да си наемат частен басейн. По време на престоя си в хотела те могат да се впуснат и на организирани екскурзии и различни активности, които включват стрелба с лък, сафари, конна езда и дори лов със соколи.

А на любителите на пълноценния релакс, Al Maha предлага да се отпуснат на спа или пък да се насладят на гурме вечеря с петстепенно меню.

Marriott Mena House, Кайро, Египет

Столицата на Египет е голяма и не са малко забележителностите, които си заслужава да се видят. Веднага се сещаме за величествените пирамиди. А най-хубавото на Marriott Mena House е, че посетителите му могат да се любуват на гледка към тях, и то от спалните си.

Бихме разбрали, ако не пожелаят да излязат от стаите заради великолепния пейзаж, но така пък биха пропуснали да се възползват от ред екстри, които предлага хотелът. В него се организират специални вечери, а освен това има и спа, и басейн.

Al Wathba Hotel and Resort, Абу Даби, ОАЕ

Отново сме в Обединените емирства и е разбираемо защо. Те са една от топ дестинациите за пустинни хотели. А и вече споменахме, че в страната омайните места не са никак малко. И го доказваме с пример за още едно от тях. Този път обаче не е в Дубай, а в Абу Даби.

Гуатапе, Нуук, Шефшауен, Ханава и кои са най-цветните градове на планетата

Кои са най-цветните градове на планетата

Отправяме се на пъстро околосветско пътешествие

Al Wathba Hotel and Resort примамва гостите си с възможността за наемане на частен басейн, вили и денонощно обслужване по стаите. Изобщо, преживяването може да бъде райско за всеки, търсещ спокойствие и пълноценен отдих.