Летенето в бизнес класа може и да не е по джоба на всеки, но това не означава, че ако билетът ни е за икономична класа, пътуването ни ще бъде кошмар. Все пак, комфортът ни в голяма степен зависи от това на коя авиокомпания сме заложили.

Крайбрежието на Амалфи и новото старо летище, което ще го направи по-достъпно

Новото старо летище, което ще направи Амалфи още по-достъпен

Добра новина и за туристите, и за местните

Стига да изберем правилната, можем да се възползваме от екстри като козметични продукти, хубаво шампанско и не на последно място - така желаните по-широки седалки за повече удобство по време на пътуването. Ето кои седем авиокомпании предлагат най-луксозните места в икономична класа според Travel and Leisure.

Japan Airlines

Японският национален превозвач се слави с това, че предлага едни от най-широките седалки и най-голямо разстояние между редовете в пътническата кабина в цялата индустрия.

Освен това от компанията се стараят и за храната и напитките, в които са включени и традиционно японски такива, като например така известното саке и по-малко познатото за нас сливово вино.

Singapore Airlines

Сингапурските авиолинии също са сред най-високо оценените относно обслужването, дори когато става въпрос за икономичната класа. Особено при полетите на дълги разстояния, то изобщо не отстъпва на това в бизнес класа. Всеки пътник може да получи козметичен комплект, включващ четка и паста за зъби, маска за очи и чорапи.

Освен това, за всеки желаещ, стюардите и стюардесите поднасят и (предварително приготвен) коктейл, като например Singapore Sling, който е смес от сух джин, билков ликьор DOM Benedictine, Cointreau, черешово бренди, ангостура битер, гренадин, лайм и сок от ананас.

EVA

EVA Air също може да се похвали с по-широко място между седалките, така че да не се чувстваме сякаш сме се прегънали на четири докато летим. Освен това на всяка облегалка има екран, на който можем да си пуснем филм например.

Храната и напитките също са на ниво, като за разлика от други авиокомпании, приборите са метални, а не пластмасови. За всеки пътник са предвидени също и чехли и маска за очи, с които да се чувства още по-комфортно.

Qatar Airways

Водещият превозвач на Катар е известен с това, че има едни от най-добрите места в бизнес класа. Но тези в икономична също изобщо не са пренебрегнати.

Авиокомпанията се грижи никой от пътниците да не остане гладен, като предлага неограничено количество закуски и напитки по време на полета. А в менюто са включени и цели три опции за ястия. За удобство в нощните часове пък пътниците могат да разчитат на одеяло и възглавница с поларена подплата, маска за очи, чорапи и дори козметика.

Emirates

Те също предлагат едни от най-широките седалки в икономична класа и въпреки че пътниците там нямат достъп до така популярния бар на борда, все пак могат да разчитат на екстри като четка за зъби, маска за очи и чорапи.

А в случай че предпочитат да не проспиват полета, могат да си пуснат един от 5000-те развлекателни канала на екрана на облегалките на седалките. Съвсем специално пътуването с Emirates пък може да стане, ако поръчаме (срещу заплащане) шоколадова торта и бутилка Moët.

ANA

ANA е базираната в Токио All Nippon Airways, която въпреки че отстъпва по комфорт на седалките на основния си конкурент Japan Airlines, все пак попада в настоящия списък, тъй като предлага повече екстри в сравнение с други авиокомпании.

Разстоянието между седалките например е по-голямо. Пътниците на борда също могат да опитат японско саке и различни вина от висок клас, както и традиционни ястия. А срещу малка допълнителна такса могат да поръчат дори и гурме храна, каквато се предлага и в бизнес класа.

Как да преодолеем страха от летене - съветите на пилота Марио Бакалов и психолога Елена Пенчева

Как да преодолеем страха от летене

Какво предлага семинарът "Полет без граници"

Turkish Airlines

Турският национален превозвач не само предлага много възможности за развлечение по време на полет, но кетърингът също се нарежда сред най-добрите в света - дори и в икономична класа.

Авиокомпанията има силна национална идентичност и това се отразява в ястията, които предлага. Пътниците на борда могат да опитат различни разновидности на хумус или баба гануш, тестени закуски, както и турско сирене и мус от сушени кайсии.