Отдавна им мина времето на токчетата тип кокили, на които не само е трудно да се балансира, но и са предпоставка за сериозни инциденти. Дори и да сме от по-ниските дами, едни 15 сантиметра отгоре с обувките стават все по-излишни. Най-малкото на фона на поредната тенденция.

Снимка 372486

Източник: Instagram / VEERAH

Котешките токчета идват на витрините с осезаем ретро полъх. Едни и се любуват в захлас, а други отвръщат глава от тях с неодобрение. Но от който и тип да сме, трябва да знаем, че моделите от този вид ще ни следват и през предстоящата есен.

Меган Маркъл и скритото послание в обувките й

Меган Маркъл и скритото послание в обувките й

Всичко в името на любовта, баланса и хармонията

Тънките токчета, по-малки от пет сантиметра и с малко удебелен край, влизат в графата "котешки". И докато спорим дали са стилни или по-скоро не, няма място за съмнение, че са по-удобни от 10-сантиметров модел стилето.

Те са и добър вариант за дамите, които принципно не носят токчета, но им се налага за някакъв повод.

Е, да, няма го онова оптическо издължаване на краката и цялото тяло, но пък го няма и неприятното натоварване и напрежение. Разширеният долен край на токчето пък дава допълнителна стабилност. Единствено заостреният връх може да се отчете като недостатък от гледна точка на удобство, пише Huffington Post.

Предложение от H&M

Източник: H&M

Предложение от H&M

В последните месеци видяхме не един и два пъти котешките токчета на модния подиум. Разбира се, там предложенията са по-нестандартни от гледна точка на декорация на самите модели или комбинирането им с цветни чорапи.

Кралица Летисия с обувки за 150 лв.

Кралица Летисия с обувки за 150 лв.

Тя избира достъпен лейбъл

Няма спор, че тези обувките не са за всеки. Но със сигурност и те си имат фенове, които са доволни, че са поредното добре забравено старо, което излиза на мода.