Италианският моделиер и основател на собствена модна къща Джорджо Армани за пореден път се представи в качеството на художник за костюми и създаде серия за новия проект на режисьора и сценарист Паоло Сорентино. Както съобщава Harper's Bazaar, стова дума за сериала "Младият папа", който бе представен в рамките на Венецианския кинофестивал.

Армани е създал няколко от тоалетите от "светския гардероб" на героите. Сериалът излиза на екран на 27 октомври, а главната роля се изпълнява от британският актьор Джъд Лоу. Компанията "Джорджо Армани", основана, през 1975 г от италианския моделиер Джорджо Армани и предприемачът Серджо Галеоти пуска дрехи, обувки и аксесоари за мъже, жени и деца. Освен това на модния пазар ще се появат накити, мебели и предмети от декора под брандовете и Giorgio Armani, Emporio Armani, Armani Exchange, Armani Jeans, Armani Junior, Armani Casa и други.

Модната къща започва да създава дрехи за филмови продукции през 1980 г., като прави дебют в лентата "Американско жиголо" с Ричърд Гиър в главната роля. по-късно дрехите с марка "Армани" може да се видят във филмите "Недосегаемите", "Бандата на Оушън", "Мисията невъзможна: Протокол фантом" и "Вълкът от Уолстрийт". Една от последните работи на армани в качеството на художник по костюмите е лентата "Неоновият демон" на датския рижусьор Николас Виндинга Рефна, уточнява 24news.