Смята се, че в Индия има около два милиона транссексуални хора, въпреки че според активисти броят им е по-висок. През 2014 г. Върховният съд на страната постановява, че правата на транссексуалните са същите като тези на останалите хора.

Сачин, Атира, Модиал 2022 и сватбата на индийците, които се ожениха с футболни фланелки

Двойката, която се ожени с футболни фланелки

Истинска история от Мондиал 2022

Пример за една транссексуална двойка са Зия Павал (21 г.) и Захад (23 г.). Те живеят в южния щат Керала в Индия и са в процес на промяна на пола, когато решават да имат бебе.

Зия Павал, която казва, че винаги е искала да бъде родител, е записана като мъж при раждането си, но сега се идентифицира като жена. Захад пък е записан като жена при раждането си, а сега се идентифицира като мъж. Той забременява и на 8 февруари със Зия посрещат първото си бебе. Полът му обаче все още не е известен.

Още когато се разбира за бременността на двойката, в социалните мрежи валят поздравления. "Транссексуалните хора заслужават семейство", коментира една трансджендър актриса.

Зия Павал и Захад споделят, че случаят им е рядък и доколкото знаят, никой друг не се нарича биологичен родител в транссексуалната общност. Освен това те признават, че все още се борят за достъп до образование и здравеопазване и често са изправени пред предразсъдъци.

Когато се срещат за първи път преди три години и двамата имат проблеми със семействата си, но по-късно, когато се разбира, че ще си имат дете, фамилните отношения се оправят. Павал дори разкрива, че родителите на Захад са му помагали по време на бременността.

Майката на Захад първоначално го моли да не обявява публично новината, но в последствие дава разрешение. Тогава младата тренсджендър двойка споделя в Instagram, че чака бебе.

Санджеев Прасад, Садхана Прасад, Шрей Сагар и защо родители съдят единствения си син в Индия

Да съдиш единствения си син заради несбъднатите си мечти

Индийска семейна история

Зия Павал и Захад решават да си имат дете преди година и половина, когато и двамата са на различни етапи от половия си преход. Тогава яйчниците и матката на Захад все още не са отстранени, така че той и Зия спират хормоналната терапия по съвет на лекарите. Сега, вече след раждането, те могат да възобновят терапията с полови хормони, пише BBC.