Юсаку Маезава е от хората с много пари и с голям интерес към Космоса. И докато чака 2023 г., когато ще стане част от първата цивилна мисия до Луната, японският милиардер не си губи времето.

NASA, Международната космическа станция и какво си отгледаха астронавтите

Първите люти чушки, отгледани в Космоса

Как ги оползотвориха на МКС

Миналата седмица Маезава излетя към Международната космическа станция от космодрума Байконур заедно със своя асистент и филмов продуцент Йозо Хирано. Още с пристигането си на 8 декември, японецът започна да споделя кадри от космическите си преживявания с милионите си последователи в Twitter.

На първата снимка маха за поздрав на всички, докато е в безтегловност. А 12-дневният му престой на МКС има за цел да отговори на различни интересни въпроси като този как се ходи до тоалетна в Космоса. И всичко това ще бъде заснето.

Освен с живота на астронавтите в МКС, Маезава се занимава и с невероятните гледки, които имат възможност да видят само от там. Гледки, които повечето от нас никога няма да могат да зърнат с очите си.

Добре че са хора като японския милиардер, че да видим как Международната космическа станция правя цяла обиколка около Земята - нещо, което се случва по 16 пъти на ден.

Във видеото, което Маезава сподели в профила си в Twitter, това е записано на бърз кадър за само 24 секунди, но е също така "спиращо дъха". В началото виждаме красив изгрев, а след това нашата планета бързо сменя позицията си, докато завърши с красив залез, предава Daily Mail.

Цената, която японският милиардер е платил, за да може да заснеме това видео от прозореца на МКС, както и да усети какво е да обикаляш около Земята, не се съобщава официално.

Юсаку Маезава, SpaceX, мисията до Луната и какво търси милиардерът

Милиардер търси жена за екскурзия до Луната

Докато Луната ни раздели

Според различни източници обаче, предишни ентусиасти са платили между 20 и 40 милиона долара за няколко дни пребиваване на космическата станция. Но тази сума изглежда не е никакъв проблем за Маезава, чието нетно състояние се оценява на 1.9 милиарда долара. А и доста повече ще плати, за да стигне до Луната с помощта на SpaceX през 2023 г.