В началото на годината Юсаку Маезава обяви в Twitter, че ще раздаде общо девет милиона долара на 1000 свои последователи. Сега милиардерът е подел нова инициатива, която го направи още по-популярен.

Юсаку Маезава, универсалният доход и защо японецът раздава милиони в Twitter

Японски милиардер раздава милиони в Twitter

Социален експеримент за общото благо

Мнозина чуха името на Маезава за пръв път, когато стана ясно, че той е изкупил всички места за първото пътуване на совалка на SpaceX до Луната. То ще се осъществи през 2023 г., а сега японецът е решил, че си търси и добра компания за приключението на живота си.

Японецът призна в интернет за празнотата в живота си и обяви конкурс, с който да си намери ново гадже. Изискванията са тя да е около 20-годишна и да иска "световен мир". Вероятно доста миски ще кандидатстват...

А освен за сърцето на 44-годишния милиардер, дамите се състезават и за възможността да полетят с него до Луната след три години. Затова претендентките трябва да са съгласни на подобно преживяване, което ще бъде заснето за документален филм, както и да са готови да се включат в дългата подготовка за него, пише Daily Mail.

Как би ни се отразило пътуване до Луната

Как би ни се отразило пътуване до Луната

Какво ще преживеят "лунните туристи" на Мъск и SpaceX

Маезава се надява да намери "любовта на живота си" и е готов буквално да я изстреля извън пределите на нашата планета. Трудно ни е да се сетим за по-категорично доказване на чувствата.