Хотел Yaraka се намира в малкото градче Ярака в близост до Куинсланд, Австралия. Районът, около хотела е дом на много диви животни, включително вторите по големина птици на Земята - ему. Въпреки заплашителните си размери, две от емутата - брат и сестра на име Кевин и Карол, дълго време са добре дошли в хотел Yaraka, където се отбиват за закуска и да забавляват гостите, отседнали в хотела.

В един момент обаче птиците започват да прекрачват границите, като нападат храната на хората по време на пикник и се промъкват в хотелския бар. Собствениците на хотела най-накрая решават да предприемат мерки, след като емутата се научават да се изкачват по стълбите.

Крис Гимбъл - един от собствениците на хотел Yaraka, казва пред CNN Travel, че емутата са  като "малки прахосмукачки, когато става въпрос за храна". А за да предотврати агресивно поведение към гостите, хотелът поставя ограничително въже пред стъпалата, което не позволява на птиците да влизат.

Освен предпазните мерки, служителите на хотела поставят и табела с надпис: "Достъпът на емута до това заведение е забранен, заради лошо поведение" (не че те ще го прочетат)

Птиците ему може да не са първото нещо, което ни идва на ум при изброяване на най-опасните създания в Австралия, но очевидно и те могат да създадат не малко проблеми.

Освен емута, в Австралия живеят и казуари, за които се смята, че едни от най-опасните птици в света. Те имат 12-сантиметров нокът на всеки крак и не са редки случаите, в които агресивното им поведение е довело до смъртта на някои хора.

Коалите, Австралия и застрашени ли са от изчезване

Застрашени ли са от изчезване коалите

Страшни прогнози