Ягодите са сред най-вкусните и най-полезни плодове, но за съжаление бързо се развалят. Дори и да ги замразим, често не издържат дълго.
Но има един трик, с който можем да ги съхраним във фризера за цели два месеца. И американската телевизионна звезда Марта Стюарт споделя как тя успява да се възползва максимално от краткия им сезон, без да губи от безценните им качества.
Първо хубаво ги изплаква и ги изчиства от листата и дръжките. Внимателно ги подсушава с помощта на кърпа или по-плътна хартиена салфетка. И това е първият важен момент в нейния начин на съхранение.
Източник: iStock
За да си спести бързото разваляне, както и загубата на кулинарните им и здравословни достойнства, Марта Стюарт нарежда добре подсушените ягоди върху хартия за печене, но без да се допират. После ги слага във фризера за около два часа.
Изважда ги и чак тогава ги поставя в найлонов плик, в който би трябвало да издържат около два месеца. Тънкият момент тук е да оставим колкото се може по-малко въздух в него.