Третия за годината турнир от Големия шлем - Wimbledon, е в заключителната си фаза. Утре, 12 юли, трябва да бъдат изиграни двата полуфинала, които да определят кои двама тенисисти измежду Новак Джокович, Карлос Алкарас, Даниил Медведев и Лоренцо Музети, ще спорят за титлата.

Новак Джокович отново смълча недоброжелателите си на Wimbledon

Новак Джокович отново смълча недоброжелателите си на Wimbledon

Събинът знае как се прави

Това издание на Wimbledon обаче ще се запомни не толкова със зрелищните и напрегнати мачове, а с многобройните контузии на тенисисти. Проблем, който се оказва много сериозен, и организаторите на турнира търпят критики заради състоянието на тревните кортове.

Последно австралиецът Алекс де Минор се отказа от участие в четвъртфиналния си мач срещу Джокович, защото не е успял да се възстанови от контузия в таза, която е получил в предния си мач.

Преди него се случи нещо наистина странно и рядко. В два последователни мача на централния корт на Wimbledon се стигна до контузии, които не позволиха на играчите да продължат. Мадисън Кийс се контузи и подари победата на Жасмин Паолини.

Буквално в следващия мач едно подхлъзване на Григор Димитров доведе до контузия за българина. Той се опита да продължи, но след медицинския таймаут взе решението да се откаже от доиграваните на осминафиналната среща срещу Даниил Медведев.

Коя е Жасмин Паолини - италианската тенисистка, която написа история на Wimbledon

Коя е Жасмин Паолини - италианската тенисистка, която написа история на Wimbledon

28-годишната италианка изживява истински ренесанс в кариерата си

Ема Радукану, имаше проблеми с гърба в мача си срещу Лулу Сун. Британката не се отказа от мача, но в крайна сметка го загуби и отпадна, пише Sportskeeda. Хуберт Хуркач също получи контузия и се наложи да преустанови участието си в турнира. Аслан Карацев пък бе съвсем първият, който падна жертва на контузия.

Снимка 674174

Източник: GettyImages

Както вече казахме, всички тези контузии повдигат сериозни въпросителни относно качеството и състоянието на кортовете на Wimbledon. Тенис журналистът Бен Ротенбърг обобщи случващото се в профила си в X.

"Tревните кортове на закрито остават най-опасната настилка в тениса", пише той. Много фенове на тениса се съгласиха с него, защото смятат, че влажността на всички кортове и била висока, а когато покривът на арената е затворен, вероятно се покачва дори повече.

Ето каква е контузията на Григор Димитров след Wimbledon

Ето каква е контузията на Григор Димитров след Wimbledon

Българинът е започнал възстановителния процес

Остава ни само да се надяваме, че в предстоящите два полуфинала и финал няма да се стига до контузии, за да се насладим в пълна степен на тениса, който Джокович, Алкарас, Медведев и Музети ще ни поднесат.