Netflix винаги се стреми да създава филми и сериали, които да се гледат колкото се може повече от абонатите. И поне до момента има някои наистина добри попадения.

Wednesday, Netflix и рекордът по гледания, който сериалът на Тим Бъртън постави

Когато семейство Адамс превземе Netflix

Wednesday се оказа тотален хит

Като например Wednesday, който ни среща с добре познатото семейство Адамс, но по-доста по-различен начин. И макар сериалът, създаден от Тим Бъртън, да жъне сериозни успехи в стрийминг платформата, може да се окаже, че вторият сезон няма да се появи в Netflix.

Така или иначе, все още няма потвърждение, че втори сезон ще има, но предвид успеха и високата гледаемост това е нещо напълно очаквано. Но то Metro.co.uk. разбираме, че крайното решение дали да има втори сезон и дали той ще бъде продуциран от Netflix, въобще не зависи само от стрийминг платформата.

Причината е много проста. Правата на семейство Адамс се държат от MGM. А самата компания през миналата година бе закупена от Amazon Studios за рекордна сума. Всичко това означава, че успехът на Wednesday може да накара Amazon да се възползва от правата върху героите и именно те да направят вторият сезон реалност.

Джена Ортега, Wednesday, COVID-19 и признанията на актрисата, които разбуниха духовете

Хитовият сериал на Netflix, който разбуни духовете

Признанията на Джена Ортега нажежиха страстите

Но все пак компанията, основана от Джеф Безос, няма намерението да прави всички права върху герои и персонажи ексклузивни само за себе си. Което означава, че при правилната оферта Netflix могат да дадат живот и на втори сезон.