Да служиш на британската корона е голяма отговорност, но често се оказва и задача, която изисква жертви. И не говорим за кралското семейство, принудено да жертва личния си живот заради задълженията си към поданиците си.

Странното решение на Крал Чарлз за басейна на Бъкингамския дворец

Странната промяна, която Чарлз предприема

Какво може да означава това

Говорим за най-обикновените войници, които служат на монархията. През уикенда в Лондон се провеждаха репетиции за Изнасянето на знамената или Trooping the Colour - ежегодната традиция, с която се отбелязва рождения ден на монарха.

През 2023 г. за първи път с церемонията ще бъде почетен крал Чарлз Трети. Повече от 1500 войници и 300 коне ще участват в парада, който ще се проведе на 17 юни. Репетициите обаче не минаха според предвидено.

Един войник от ирландската гвардия, който свиреше на тромбон, припадна от прекалено високите температури, които бяха регистрирани в британската столица през уикенда. Дори и на земята, той се опита да продължи да свири на инструмента си, когато членове на медицинските екипи дойдоха да го изведат.

Той беше един от няколкото участници в парада, припаднали заради високите температури. Твърде вероятно е фактът, че униформата на ирландската включва огромна шапка от меча кожа, да е допринесъл за влошеното му състояние на фона на 30-градусовата температура.

Принц Уилям лично благодари на него, както и на останалите, включили се в репетициите, с публикация в Twitter. "Трудни условия, но всички свършихте страхотна работа", написа престолонаследникът.