Тази есен стрийминг платформите ни готвят истинско фентъзи пиршество. След като на 22 август ще видим първия епизод от "Домът на дракона" по книгата на Дж. Р. Р. Мартин, дни след това ни очаква и премиерата на The Lord of the Rings: The Rings of Power, вдъхновен от вселената на Дж. Р. Р. Толкин.

The Rings of Power, "Властелинът на пръстените" и нов тийзър на сериала по вселената на Дж. Р. Р. Толкин

Ще ни разочарова ли сериалът по вселената на Толкин

Какво да очакваме от The Rings of Power

Amazon Prime обявиха, че първият епизод на дългоочаквания сериал ще бъде излъчен на 1 или 2 септември в зависимост от часовата зона, в която се намираме.

След това ще бъде излъчван по един епизод на седмица, като последният ще видим на 14 октомври. Сериалът на Дж. Д. Пайн и Патрик Маккей се състои общо от осем епизода. Сред имената в актьорския състав са Синтия Адай-Робинсън, Назанин Бониади, Морфид Кларк, Исмаел Крус Кордоба.

От Deadline ни припомнят и историята, която може да очакваме от The Lord of the Rings: The Rings of Power. Действието се развива във Втората епоха на Средната земя - хиляди години преди събитията във "Властелинът на пръстените". Времената все още са мирни, но злото тепърва надига глава.

Премиерата на The Lord of the Rings: The Rings of Power е по Amazon Prime.