Трудно е за вярване, но времето лети ужасно бързо и вече можем да преброим оставащите епизоди от първи сезон на "The Last Of Us: Последните оцелели" на пръстите на едната ръка. Дори два ще се окажат излишни.

"The Last Of Us: Последните оцелели", епизод 6 и какво ни подсказва тийзърът за него

Скръб и дългоочаквано събиране в епизод 6 на "The Last Of Us: Последните оцелели"

"Единствените хора, които могат да ни предадат, са тези, на които вярваме"

Вълнението около сериала е голямо и всички нямат търпение да видят какво ще ни поднесат оставащите три епизода и как ще бъдат разплетени настоящите мистерии. Е, сигурни сме, че за да започнем да тръпнем за следващия сезон още отсега, в последния епизод ще се случи нещо значимо. Лошото е, че макар да е потвърден, все още няма обявена премиерна дата за сезон две.

Но да се върнем на мистериите в настоящето. Разбира се, едната от тях е свързана с това какво толкова ѝ е специалното на Ели (Бела Рамзи), че да не може да бъде инфектирана. А другата е дали след всичко, което преживяха с Джоел (Педро Паскал), най-сетне ще могат да достигнат до крайната си цел. Особено след края на шести епизод. Тук всеки, който не е гледал предишните епизоди е добре да спре с четенето, защото следват спойлери.

В шести епизод видяхме, че Джоел и Ели продължиха пътуването си, но крайната им дестинация отново се оказа пуста и удариха на камък. За сметка на това неприятностите за тях не спират, като в самия край на епизода Джоел бе ранен доста сериозно, но двамата успяха да избягат.

Тийзърът на седми епизод умело избягва да ни покаже какво ще се случи с него и колко сериозна е раната му. За сметка на това ни е подсказано, че целият епизод ще бъде посветен на Ели и по-точно на една история, разиграла се преди да започнат познатите ни от сериала действия.

Разбираме, че е била част от FEDRА или поне се е обучавала, за да стане една от тях. Една нощ обаче една нейна приятелка решава да я изведе от лагера, в който е настанена, за да ѝ покаже всички чудеса, които крие един огромен търговски център.

"The Last of Us: Последните оцелели", Джон Пайно и как декорите на сериала показват края на цивилизацията

Как изглежда краят на цивилизацията

Според сет дизайнера на "The Last of Us: Последните оцелели"

Но откровените разговори, игрите и закачките няма да останат безнаказани, защото виждаме, че във въпросния мол се крие и инфектиран, който ще вгорчи живота и на двете. Седми епизод на "The Last Of Us: Последните оцелели" ще бъде в HBO Max от 27 февруари.