Да превърнеш видео игра в сериал е нож с две остриета. От една страна рискуваш сюжетът ти да стои едноизмерен... като на игра, а от друга - да разяриш верните фенове на въпросната. Особено ако тя е някоя особено популярна като The Last of Us от 2013 г.

"The Last Of Us: Последните оцелели", епизод 6 и какво ни подсказва тийзърът за него

Скръб и дългоочаквано събиране в епизод 6 на "The Last Of Us: Последните оцелели"

"Единствените хора, които могат да ни предадат, са тези, на които вярваме"

НВО обаче поеха този риск и за момента няма за какво да съжаляват, защото сериалът "The Last of Us: Последните оцелели" се радва както на сериозно стриймване, така и на рекордния 9.2 рейтинг в Imdb. А за успехът му до голяма степен допринася достоверното претворяване на това как би изглеждал света след края на цивилизацията.

Джон Пайно е дизайнер на цялата продукция и разказва, че се е почерпил идеите си за визията на сериала от това как изглеждат някои от най-известните гета в света, както и начина, по който живеят хората в лагерите в ивицата Газа.

"В играта става дума за хора. Затова търсех референции в комунални жилищни сгради, блокове, хора в гета, хора, принудени да живеят в лагери като тези в Газа - как се оправят хората там", коментира той в интервю за Dezeen.

Пайно, който преди това е работил по декорите на "Големите малки лъжи" и "Останалите", се гордее с факта, че местата от "The Last of Us: Последните оцелели" наистина съществуват, което добавя реализъм към сериала.

"В него няма декори или зелен екран. Навсякъде, където героите ходят - независимо дали е улица или интериор на сграда, съществува в 95 % от случаите." Той уточнява, че екипът на сериала е изработил повече от 90 различни сета.

Цветово сериалът също е изключително сходен с визията на играта, като виждаме предимно сиво и кафяво. Пайно обаче уточнява, че природата е завладяла голяма част от местата. "Все пак в това има известна красота."

Следващият епизод на "The Last of Us: Последните оцелели" ще бъде в НВО Мах от 20 февруари.