Докато очакваме с нетърпение осми епизод на "The Last Of Us: Последните оцелели", HBO пуснаха тийзър за него, който да ни насочи към това какво да очакваме от него.

"The Last Of Us: Последните оцелели", епизод 8 и какво ни подсказва тийзърът за него

Борбата за оцеляване става още по-ожесточена в 8 епизод на "The Last Of Us: Последните оцелели"

Ето какво ни подсказва тийзърът за него

Мислите ни обаче все още са насочени към седми епизод, който ни откъсна от случващото се в момента и премеждията на Джоел (Педро Паскал) и Ели (Бела Рамзи), за да ни върне назад във времето. Но не безцелно, а за да ни покаже част от живота на Ели преди да бъде ухапана за първи път.

В следващите редове има известни сюжетни разкрития, затова всеки, който не е гледал този или предните епизоди, е добре да спре с четенето тук.

Беше ни загатнато как са преминавали дните ѝ в училището на FEDRA, но в основата на епизода беше нощта, прекарана в изоставен мол. Заедно с Райли те прекарват няколко незабравими часа в мола, където се забавляват истински.

Разкриват и чувствата си една към друга, но този момент е помрачен от наличието на инфектиран, който меко казано разваля веселбата. И да, този епизод на "The Last Of Us: Последните оцелели" отново опъна по някоя друга струна у нас, но не само това ни впечатли.

Няма как да не сме впечатлени от начина, по който беше пресъздаден изоставеният търговски център. От Джон Пиано, който е отговарял за декорите на продукцията, разбираме, че са успели да намерят изоставен мол в Калгари, Канада, където са се провеждали снимките на сериала.

Но този мол е бил в наистина лошо състояние, като нито е имал втори етаж, нито дори покрив. За целите на сериала обаче бива изграден покрив, а вторият етаж е дело на CGI (компютърно генерирани изображения). 

Всички магазини, които виждаме в епизода, също са специално изградени, като техният брой е между 20 и 25. Сред тях са такива на Foot Locker, Panda Express и Victoria's Secret, разбира се, пише Variety.

"The Last Of Us: Последните оцелели", епизод 6 и гафът в него, който бе забелязан

Гафът в епизод 6 на "The Last Of Us: Последните оцелели"

Зрителите са наблюдателни

Сцената с въртележката пък не е била заснета на същото място, а във вече несъществуващ мол и продукцията е наела съоръжението.