Пазаруването на булчинска рокля обикновено е мечтана и приятна дейност за всяка жена. Но за една бъдеща булка това се превърна в истински кошмар.

Теса Коутс, водеща на подкас, разказва в предаването си за странна случка, която е преживяла наскоро. Тя посещава бутик за булчински рокли в Лондон, където прекарва близо час в пробване на различни модели. И докато прави това, моли човек от персонала да я заснеме. След като излиза от магазина, тя решава да прегледа снимките и така забелязва поразителен детайл на една от тях.

Дей Вилафейн - да си на 26 години, но винаги да си излизала само с по-възрастни мъже

Момичето, което винаги е излизало само с по-възрастни мъже

Тя е на 26, а партньорите ѝ досега - от 35 до 55-годишни

Това, което вижда дотолкова шокира Теса, че изпада в пълна паника. Опитва се да намери логично обяснени, но не успява. Затова не се поколебава и се обръща за помощ към социалните мрежи, публикувайки снимката с надпис: "Отидох да си купя сватбена рокля, но тъканта на реалността се разпадна." И уточнява, че кадърът е истински, а не фотошоп.

Снимката получава множество харесвания и коментари, но за съжаление, не и обяснение. Затова Теса решава да се върне в магазина и да попита продавачката, която я снима, дали може да хвърли светлина върху странния кадър. Но, подобно на нея, жената също "губи ума си" и не намира начин да каже какво е направила.

Това, което изумява Теса, както и всички останали, които виждат снимката, е трудно обясним визуален феномен - Теса стои пред две огледала, в които се вижда изображението ѝ, но ръцете ѝ са в различни позиции във всяко от тях.

Междувременно "много по-рационалната" сестра на бъдещата булка, която вече е запозната със случая, се сеща да занесе снимката на членовете на техническия отдел в офиса си. Но нещата не стават по-добре. "В момента осем мъже, гледат снимката и всички крещят изумено", съобщава тя на Теса, карайки я да се почувства още "по-зле".

В крайна сметка младата жена отива в магазин на Apple, където се допитва до специалисти. "Необходими бяха цели трима, кой от кой по-озадачен, преди да намерим някой, който да разгадае загадката" разказва Теса. Мъж на име Роджър, който според Теса "очевидно е велик магьосник" обяснява, че когато телефоните правят дори стандартни снимки, създават серия от изображения. В случая изкуственият интелект е създал един общ кадър от две отделни снимки.

50-годишната Малгожата Жвиержинска, която победи бившата на сина си ММА ринга

50-годишната ММА състезателка, която победи бившата на сина си

Когато мотивацията е по-силна от възрастовата разлика

Роджър признава, че шансът за това, което се е случило на Теса е "милион към едно". Но със сигурност обяснението му я кара да се почувства по-добре.

Приключвайки разказа си, водещата казва шеговито: "Дали Роджър е човекът, когото Матрицата извежда, когато се приближим твърде много до истината? Кой знае." И добавя и, че инцидентът се е случил два дни след Хелоуин - което, може би, не е случайно, както отбелязват от Indy100.