През 2019 г. Джоан Вестенберг решава да си пробва късмета в приложенията за запознанства, но там така и не открива човек, в когото да се влюби. Затова и накрая изтрива профила си, убедена, че ако ѝ е писано да бъде с някого, то просто ще се случи. Едва ли обаче е предполага, че ще стане именно на погребение.

Дей Вилафейн - да си на 26 години, но винаги да си излизала само с по-възрастни мъже

Момичето, което винаги е излизало само с по-възрастни мъже

Тя е на 26, а партньорите ѝ досега - от 35 до 55-годишни

Година след като се разделя с годеницата си, Джоан продължава да поддържа контакт с нея и така научава, че семейството ѝ преживява тежка загуба. Оказва се, че внезапно е починала сестрата на момичето. За да покаже подкрепата си към бившата си годеница, Джоан решава да отиде на погребението.

Въпреки че се чувства неловко, завързва разговор с приятели на опечаленото семейство и сред тях забелязва Кас. Джоан си спомня, че още в момента, в който я е видяла, са я привлекли усмивката, гласа и блясъка в очите ѝ. Двете бързо намират общи теми, за които да си говорят и само след по-малко от ден, прекаран заедно, вече се чувстват близки, сякаш са стари приятелки.

Преди да си тръгнат от погребението, момичетата си разменят контакти в социалните мрежи и в следващите няколко седмици флиртуват виртуално. В един момент Джоан усеща, че вече е сериозно хлътнала по Кас и след леко колебание в началото, все пак решава да я покани на среща. Не и обаче преди да се увери, че бившата ѝ годеница няма проблем с това. Все пак Джоан кани на среща една от най-добрите приятелки на бившата си.

След като двете момичета се поопознават, Кас признава на Джоан, че има малко дете от мъж, с когото наскоро се е разделила, и освен това не се чувства готова за нова връзка. Въпреки привличането, което Джоан усеща, тя самата също не иска да прибързва с обвързването.

Двете продължават комуникацията помежду си, по приятелски, и се сближават дори още повече, когато Джоан преминава през труден период от живота си и за известно време остава на гости у Кас. Там Джоан се чувства сигурна и като у дома си и се разбира все по-добре със сина на Кас.

Не след дълго заради пандемията настъпва локдаунът и така на практика момичетата заживяват съвсем като семейство - работят от вкъщи, грижат се заедно за момченцето, готвят си храна и гледат филми в свободното време.

Когато обаче една вечер сина на Кас съвсем неочаквано пита дали може да нарича и Джоан "мама", двете вече нямат друг избор, освен да изговорят как стоят нещата помежду им. Следва дълъг разговор, в който обсъждат коя какво иска във взаимоотношенията им, какво би било добре за тях, както и за детето.

На следващата вечер Джоан и Кас се целуват за първи път. Оттогава вече са изминали три години, през които превръщат къщата си в дом и вече планират сватбата си, пише Insider.

Връщайки се към спомените си от запознанството си с Кас, Джоан няма никакво съмнение, че всеки може да срещне любовта на най-неочакваното място.

Как Мис Вселена 2020 Андреа Меса се запозна с годеника си Райън Проктър

Невероятният начин, по който Мис Вселена 2020 срещна любовта

Кой е казал, че социалните мрежи са безполезни

"Сватбите са твърде шеметни и оптимистични. Лее се шампанско, всички говорят за любов и е лесно да се увлечеш в момента, като се заблуждаваш, че си подходящ партньор за всеки, когото го бива дансинга. Но погребенията са за романтичните реалисти. Защото ако дори когато се чувствате потиснати, не можете да откъснете очи от човека, когато сте срещнали, тогава разбирате, че е истинско", споделя Джоан.