Сериалът Stranger Things завладя сърцата и въображението на милиони фенове по цял свят и е съвсем естествено създателите да искат да разширят вселената му.

Ноа Шнап, Stranger Things и признанието, което направи актьорът от сериала

Голямото признание на един от актьорите в Stranger Things

Какво разкри Ноа Шнап

Всъщност братята Дъфър разкриха планове за сценична постановка, базирана на Stranger Things още през юли миналата година, но повече подробности не се знаеха. Досега.

Сега обаче научаваме, че вселената на сериала ще се разшири до лондонския Уест Енд, където буквално ще оживее. Защото пиеса, базирана на хита на Netflix, се очаква да направи своя дебют в лондонския Phoenix Theatre в края на годината.

Постановката е озаглавена Stranger Things: The First Shadow и е написана от Кейт Трефри. Тя е писател и съизпълнителен продуцент на поредицата, както и част от създателите на оригинална история заедно с братята Мат и Рос Дъфър и Джак Торн.

Засега знаем още, че Стивън Долдри, който е носител на наградите Еми, Тони и БАФТА, ще бъде режисьор на пиесата, а негов помощник ще е Джъстин Мартин. Все още обаче няма обявен кастинг и не се знае кои актьори ще участват, пише The Hollywood Reporter.

Мили Боби Браун на 20

Мили Боби Браун в 21 факта

Защото някой днес има рожден ден

"Повече от развълнувани сме за Stranger Things: The First Shadow. Сътрудничеството с брилянтния Стивън Долдри беше нищо друго освен вдъхновяващо, а Кейт Трефри написа пиеса, която на свой ред е изненадваща, страшна и искрена. Ще срещнете симпатични нови герои, както и много познати, по време на едно пътуване в миналото, което поставя основата за бъдещето на Stranger Things", се казва в изявление на братята Дъфър.