Когато дебютира в Netflix през 2016 г. Stranger Things бързо се превърна в един от най-гледаните сериали на стрийминг платформата. И още по-хубавото е, че успя да задържи интереса на зрителите през годините. Доказателство за това е успехът на последният засега - четвърти сезон, който натрупа 140 милиона гледания в световен мащаб.

Stranger Things 5 и начало на снимките на последния сезон на сериала на Netflix

Началото на края за Stranger Things - все по-близо

Вълнението започва

И въпреки че излизането на последния сезон наближава, това няма да е съвсем окончателният край за вселената и героите от научнофантастичния сериал. Очакваме историята да се пренесе на сцената на лондонския Уест Енд, където се подготвя пиесата Stranger Things: The First Shadow. Наред с това се работи и по все още неозаглавен анимационен спиноф сериал.

В същото време обаче активно текат и снимките на финалния пети сезон на Stranger Things, в който наскоро разбрахме, че ще се присъединят нови лица. Това са актьорите Нел Фишър, Джейк Конъли и Алекс Бро.

Знаем също, че заключителните епизоди ще бъдат осем, но за да ги изгледаме, ще трябва да си заделим повече време, тъй като са по-дълги и от досегашните. Наскоро актрисата Мая Хоук сподели пред Podcrushed, че отделните епизоди са по-скоро осем отделни филма. Тя допълни също, че сценаристите пишат много и интензивно, като това обаче отнема време и съответно снимките ще бъдат по-продължителни.

Вече можем да видим и първи кадри от петия сезон на Stranger Things, но вместо трейлър, надникваме зад кулисите на снимачната площадка. Камерата ни показва декорите, както и основния актьорски състав, който няма как да не ни направи впечатление колко много се е променил от началото до сега.

"Започнах, когато бях на 10, сега ставам на 20 години. Чувствам се много странно", споделя Мили Боби Браун, която е в главната роля на Илевън.

"Толкова е вълнуващо, мисля, че това ще бъде най-добрият сезон досега", добавя колегата ѝ Ноа Шнап, който пък играе Уил Байърс.

Линда Хамилтън в Stranger Things - актрисата ще участва в петия последен сезон на сериала

Ново звездно попълнение към последния сезон на Stranger Things

Нова закачка с филмите за "Терминатор"

Създателите на сериала - братята Мат и Рос Дъфър, издават, че работата по последния сезон е почти наполовина завършена. Очаква се снимките да приключат около Коледа. Премиерата на сезона най-вероятно да бъде през 2025 г., пише The Hollywood Reporter.