Актьорът от Stranger Things Ноа Шнап потвърди през юли това, което всички фенове на сериала отдавна подозирахме - че неговият герой Уил Байърс всъщност е гей.

Сега обаче Ноа прави още разкрития. 18-годишната звезда от Stranger Things признава, че е гей и в реалния живот във видео в TikTok. В клипа казва: "Знаете ли какво никога не е било? Толкова сериозно. Никога не е било толкова сериозно. Честно казано, никога няма да бъде толкова сериозно."

Над видеото Шнап пише: "Когато най-накрая казах на приятелите и семейството си, че съм гей, след като бях уплашен в продължение на 18 години, всичко, което казаха, беше "ние знаем"."

@noahschnapp

I guess I’m more similar to will than I thought

♬ original sound - princessazula0

"Предполагам, че приличам повече на Уил, отколкото си мислех", озаглави той клипа, имайки предвид своя герой Уил Байърс от хитовия сериал на Netflix.

През четирите сезона на сериала феновете многократно задаваха въпроса дали Уил е гей, като някои дори критикуваха сериала, че не е изрично посочено привидно очевидното по-рано.

Running Up That Hill, Кейт Буш, Billboard, Stranger Things и песента, която e на върха на две световни музикални класации

Коя е най-слушаната песен това лято

Парчето на Кейт Буш няма конкуренция

През юли миналата година Шнап проговори за сексуалната ориентация на Уил, потвърждавайки, че тийнейджърът изпитва романтични чувства към най-добрия си приятел Майк (Фин Волфхард).

"Очевидно това беше намекнато в първи сезон: Винаги го е имало, но никога не сте знаели, "Дали просто той расте по-бавно от приятелите си?", каза Шнап пред Variety. "Сега, когато той порасна, го направиха много реално и очевидно. Сега е 100% ясно, че той е гей и наистина обича Майк."

Това със сигурност изглеждаше достатъчно ясно на зрителите във финала на четвърти сезон, особено по време на сцената, в която Уил говори с Майк за трудностите да се чувстваш "различен".

По-късно той има откровен разговор с брат си Джонатан (Чарли Хийтън), където Джонатан се появява, за да предложи подкрепата си на Уил, без изобщо да произнесе думите: "Знам, че си гей и аз съм тук", припомнят от People.

Stranger Things, Squid Game, Netflix и успя ли четвърти сезон на сериала да подобри рекорда по гледаемост

Провали ли се Stranger Things

Отговорът вече е ясен

"Джонатан му говори кодирано", каза Шнап. "Това е просто идеалният начин да кажеш на някой като Уил, че го е грижа за него и че го приема независимо от всичко. Мисля, че беше наистина полезно."