Свикнали сме да говорим за TikTok като за мрежа за лековато забавление, където хора стават световноизвестни с какви ли не изпълнения. Но това безспорно е и един популярен начин за изкарване на лесни пари. А ако вложиш малко повече мисъл, виртуалният свят може да бъде в подкрепа на реалния.

Khaby Lame, Каби Лейм, ТikTok и как се става милионер, без да кажеш нито дума

Да станеш милионер, без да кажеш нито дума

В TikTok всичко е възможно

Пример за това е Sticky - семеен бизнес за производство на бонбони в Сидни, Австралия. Пандемията не подминава и него и собствениците са на ръба да обявят фалит. Но дъщерята на основателя на компанията решава да опита да им спечели виртуална слава, която да доведе до реални резултати.

Така Анабел Кинг започва да публикува видеа от производствения процес в малката фабрика в социалните мрежи. Правят и живи включвания, чиито зрители постепенно стават хиляди, дори десетки хиляди. А с тях се увеличава и броят на клиентите в магазина.

@stickyaustralia

Gnomes for our fairy garden mix! What else do you think is in this mix?

original sound - Heather May | Mackinac Island

Тогава дъщерята на собственика решава, че е време да създаде и профил в TikTok, с който семейният бизнес се превръща в истинско "онлайн шоу". И това е повече от печеливша стратегия, с която значително увеличават оборота си, отново наемат нови служители и буквално се спасяват от фалит.

Само за месец акаунтът в TikTok събира милион последователи, а сега броят им е над 4.7 милиона. "Зад всяка близалка има процес и история. И това е тайната", казва Кинг.

А създаването на сладки изкушения от захар, глюкоза, вода, цвят, аромат и лимонена киселина изглежда като истинска магия, предава Business Insider.

TikTok, синдром на Турет и развитието на тикове сред тийнейджърите

Какви опасности за здравето се крият в TikTok

Особено сред тийнейджърите

Сега обаче Sticky са изправени пред нов проблем - търсенето на продуктите им надвишава производствените възможности. Дори често получават гневни съобщения от хора, които не са успели да си купят желаните лакомства. Е, както казват хората, внимавай какво си пожелаваш, защото в TikTok всичко е възможно.