Излизането на списъка на Spotify с най-слушаните песни за лятото посрещаме със смесени чувства. От една страна това е още едно напомняне, че любимият сезон е към края си, но пък от друга се вълнуваме да разберем кои са най-горещите хитове от последните месеци.

5 нови песни от седмицата с Guns N' Roses, Hozier, Лиъм Галахър, Деми Ловато и Чарли Пут

5 нови песни от седмицата

Този петък слушаме това

И без излишно многословие, минаваме директно към същината.

В световен мащаб най-слушаната песен в платформата това лято е "Ella Baila Sola" на Eslabon Armado и Peso Pluma. На второ място я следва "WHERE SHE GOES" на Bad Bunny, а на трето - "Seven" на Jung Kook и Latto.

В САЩ пък най-много са си пускали "Last Night" на Морган Уолън - първата кънтри песен с подобен успех в Spotify. Втора е "Ella Baila Sola" на Eslabon Armado и Peso Pluma, а трета - "Cruel Summer" на Тейлър Суифт.

За безапелационния номер едно в света - "Ella Baila Sola"може да кажем, че е съвместно парче на Eslabon Armado (на заглавната снимка) - група, която прави мексиканска музика, и Peso Pluma, който се доказва като успешен и актуален изпълнител. Други три негови песни също попадат в класацията на най-слушаните това лято - "La Bebe - Remix", "Peso Pluma: Bzrp Music Sessions, Vol. 55" и "El Azul".

Като цяло жанрът música Mexicana е доста нашумял - в световен мащаб властва вече от около пет години. А успехът му най-вероятно се дължи на пленяващите сърцето ритми. Съвременната латино музика обаче не е само закачливи ритми. В творчеството си артистите вплитат и лични истории, преживявания, както и гордостта си от културата, която носят.

Най-слушаната песен в САЩ пък е от друг жанр - кънтри. В "Last Night" на Морган Уолън обаче има елементи и на R&B, и на поп. Парчето се отличава с приятен ритъм, простичко китарно интро и типичния южняшки провлачен глас на изпълнителя. Но на тази песен може не просто да ни се прииска да се съберем с компания около лагерния огън, но и да потанцуваме с любим човек.

"I'm Just Ken" - песента на Райън Гослинг от филма “Барби”, с която дебютира в Billboard Hot 100

Песента, която никой не очакваше да се изстреля до световните класации

Когато един актьор го бива и в пеенето

И докато латино ритмите отново властват глобално, то в САЩ са на вълна кънтри. Доказателство за това е и фактът, че още пет други песни от обичания от американците жанр са в Топ 20 на най-слушаните в страната. Две от тях отново са на Морган Уолън - "You Proof" и "Wasted On You", а другите - "Fast Car" на Люк Комбс и "Something in the Orange" на Зак Брайън.