Адия и Адриал Надараджа са братче и сестриче, които се раждат в Канада, едва през 22-ата седмица от бременността на майка им. А това са точно 126 дни по-рано от обикновено, и така поставят рекорд на Гинес за най-недоносените близнаци в света. Досега на първото място бяха близнаци, родени 125 дни по-рано в американския щат Айова.

Клетки от бебето живеят в майката

Клетки от бебето живеят в майката

Помощници или вредители

Обикновено доносената бременност трае 40 седмици, което означава, че Адия и Адриал Надараджа са родени с 18 седмици по-рано. Според Рекордите на Гинес, ако бебетата се бяха родили дори час по-рано от 22-ата си седмица, от болницата дори е нямало да се опитат да ги спасят.

Всъщност майката Шакина Раджендрам започва да ги ражда, когато са едва на 21 седмици и пет дни. Тогава лекари ѝ казват, че бебетата "не са жизнеспособни" и имат "0% шанс за оцеляване", а болницата отказва да съдейства за такава ранна бременност. Повечето болници не се опитват да спасят бебета, родени преди 24-ата до 26-ата си седмица.

Двойката обаче успява да се премести в болницата Mount Sinai в Торонто, която разполага със специализирано отделение за интензивно лечение на новородени. Въпреки силното си кървене, майката прави всичко възможно да задържи бебетата за още няколко часа.

В крайна сметка водите ѝ изтичат по-малко от два часа след като бебетата са вече 22 седмици в утробата. За щастие Адиа и Адриал Надараджа изживяват първата си година, въпреки сериозните проблеми в началото, пише BBC.

Зия Павал и Захад - транссексуалната двойка, която показа снимки от бременността

Транссексуалната двойка, която показа снимки от бременността

Бебето вече се е родило

"Гледахме как бебетата почти умират пред очите ни много пъти. Въпреки че все още са внимателно наблюдавани от лекарите, близнаците се справят страхотно", споделя майката - Шакина Раджендрам.