Дори малките деца знаят, че за да се издигнеш в армията, трябват много години служба. А дори и тогава, не всеки успява да достигне най-високите чинове.

Кралските пингвини, екскрементите им и ефектът, който имат върху човека

Учените, които се друсат с изпражненията на пингвините

Влиянието, което екскрементите на кралските пингвини имат

Това обаче не важи за един... пингвин. 21-годишният кралски пингвин сър Нилс Олаф IIIживее в зоопарка в Единбург, Шотландия, и наистина е доста специален. Не само, защото неговият вид е талисман на зоопарка, но и защото е талисман на кралската стража на Норвегия.

Всъщност сър Нилс Олаф III е третият кралски пингвин, който е талисман на кралската стража на Норвегия - традиция, която датира от години. Съвсем наскоро той стана и пингвинът с най-високото военно звание - генерал-майор.

През 1961 г. кралската стража на Норвегия е била на учение в Единбург. Тогава Нилс Егелиен, който е бил част от нея, е останал очарован от пингвините в зоопарка, просто защото начинът им на ходене му е напомнял на маршируването на кралската стража.

Малко повече от 10 години по-късно Нилс се връща отново в Шотландия и урежда кралската стража на Норвегия не само да осинови пингвин, но и да го направи свои талисман. И така, първият пингвин, кръстен сър Нилс Олаф, получава името си от Нилс Егелиен и от краля на Норвегия по онова време Олаф V.

През годините името сър Нилс Олаф и всички титли са носили три пингвина. Настоящият трети успява да достигне до генерал-майор. Повишението в звание започва през 1982 г., когато първият пингвин става ефрейтор.

През 1987 г. следва сержант, през 1993 г. вече е старшина, през 2005 г. - полковник. През 2008 г. е посветен в рицарство, а през 2016 г. получава званието бригадир, пише BBC.

А според рекордите на Гинес, сър Нилс Олаф III притежава третия най-висок чин в норвежката армия.