Сам Кокс, по-известен като Mr Doodle, е известен британски художник и ютюбър, който е от малкото хора, които могат да се похвалят, че са изпълнили най-смелата си детска мечта.

Banksy и камион с негови графити от 1999 г. на търг за близо 2 милиона долара

Камион с графити на Banksy от 1999 г. на търг за близо 2 милиона долара

Само за колекционери

Той е популярен не само в родната си Великобритания, но вече и по цял свят. През 2020 г. беше определен за петия най-успешен художник в света на възраст под 40 години по време на търг с една-единствена негова творба, която се продаваше за близо милион долара.

Творенията на Mr Doodle са закачливи, впечатляващи и именно благодарение на това той има вече около 2.7 милиона последователи в Instagram. Наскоро обаче за него отново се заговори повече и то по един наистина привличащ вниманието повод.

Става дума за проекта на художника да изрисува абсолютно цялата си къща - негова мечта от детството, която е вече осъществена. И не става въпрос само за няколко шарено украсени стени, не. Всеки сантиметър от къщата е покрит с рисунки, отвътре и отвън.

Цели три години е прекарал Mr Doodle в рисуване на дома си - от таваните, през тоалетната, че дори и котлона в кухнята. Проектът му е наистина забележителен и сега радва не само създателя си, а и жена му, която също е художник и с която споделят креативната си къща.

Впечатляващи са не само времето и усилията, вложени за изрисуването ѝ, но и ресурсите. 900 литра бяла боя, 401 опаковки черна спрей боя и 286 опаковки течна черна боя са били нужни за изрисуването на къщата, пише People. И явно всичко това напълно си е струвало.

Рим, един графит и боята, която пречиства въздуха

Графитите, които пречистват въздуха

Звучи супер, но...

"Това е просто страхотен процес. Чувства се почти като преживяване извън тялото. Просто се отдаваш на това свободно течащо състояние на творение и е просто най-доброто нещо, което всеки може да направи, мисля", споделя Mr Doodle за изпълнената си мечта от детството да изрисува собственоръчно от горе до долу собствения си дом.