Изкуството може да има много изражения и форми, и това е една от причините някои хора тотално да не разбират дадена творба, докато други са готови да дадат милиони за нея.

Когато говорим за известен артист обаче, дори нестандартните прояви на таланта му се оценяват високо от широката публика в името на артистичния популизъм, ако такъв термин изобщо може да съществува.

Такъв е случаят с тази изплувала от миналото реликва във формата на изрисуван Volvo камион, изрисуван от самия Banksy през далечната 1999 г.

Не е ясно точно каква е историята на Banksy и камиона, но знаем, че анонимният художник е прекарал около две седмици в "разкрасяването" на машината.

Banksy подкрепи протестиращите в Лондон с нова рисунка

Banksy подкрепи протестиращите в Лондон с нова рисунка

Има известни съмнения дали това действително е Banksy

Разликата в стила спрямо сегашните рисунки на Banksy е повече от очевидна, но именно това е и най-атрактивната страна на творбата от 1999 г. - камионът позволява да видим пътят, който Banksy е извървял като творец.

Banksy, Венеция и нова провокация от художника

Поредна провокация от Banksy

Кой поставя под прицел този път

Камионът ще бъде продаден на търг по време на ретро мотофестивал в Англия по-късно този месец, а организаторите от Bonhams очакват крайната му цена да достигне поне 1.8 милиона долара.