Англичанката Кeйт Буш пуска песента си през 1985 г. и тогава стига до номер три в класациите. Едва ли обаче сега, 37 години по-късно, е очаквала, че парчето не само отново ще стане едно от най-слушаните, а още повече, че и ще счупи цели три рекорда.

Running Up That Hill, Кейт Буш, Stranger Things, Netflix, Spotify и как песента от 80-те отиде на върха на класациите

37 години по-късно - отново на върха като през 80-те

Ще стане ли песента на Кейт Буш хит и на 2022 г.

Но е факт.

Песента "Running Up That Hill" е част от саунтрака на хитовия сериал Stranger Things (който също разбива рекорди в Netflix) и именно благодарение на това започва да се слуша отново. Феновете преоткриват ретро хита и се влюбват в него.

Превръща се и в абсолютен хит на 2022 г., защото чупи цели три рекорда.

В момента "Running Up That Hill" е номер едно в музикалната класация на Великобритания и я оглавява цели 37 години след като излиза. Така, сега държи рекорда за песен, на която ѝ е било необходимо най-дълго време, за да оглави класацията.

Освен това, 63-годишната Кeйт Буш може да се похвали, че е най-възрастната жена изпълнител, достигала до челното място.

И третото голямо постижение - британката държи рекорда за най-дълъг период, в който две нейни песни стават номер едно.

Преди цели 44 години (когато Буш е на 19) парчето "Wuthering Heights" е най-слушаното на острова.

Самата тя се радва на интереса, който сега "Running Up That Hill" отново предизвиква не само в родината ѝ, но и в цял свят.

"Трогателно е, че песента е толкова добре приета, особено по начина, по който младите фенове, които харесват сериала, показват."

Мили Боби Браун, Stranger Things, Netflix и как е създадена късата прическа за ролята на актрисата в четвъртия сезон на сериала

Трябвало ли е Мили Боби Браун да обръсне косата си

Жертвите в актьорската професия

В момента е хит и в САЩ. Там заема четвъртото място - позиция, до която за първи път достига в класацията, пише The Guardian.